Antena Căutare

VIDEO | A apărut păpușă transgender: arată ca o fetiță, dar are organele reproducătoare ale unui băiat

A apărut pe piață păpușa care arată ca femeie, dar are organul reproducător al unui bărbat. Aceasta a fost numită transgender și este destinată atât fetițelor, cât și băieților pentru joacă.

VIDEO | A apărut păpușă transgender: arată ca o fetiță, dar are organele reproducătoare ale unui băiat
Păăușa transgender

Un model de păpuşă transgender a ajuns pe rafturile unui magazin rusesc din Novosibirsk, Siberia, iar fotografiile cu controversata jucărie au devenit virale în scurt timp, arată The Sun.

Imaginile publicate online arată o păpuşă cu părul lung şi blond, cu trăsături faciale feminine, îmbrăcată într-o rochie roşie cu buline galbene. Sub hainele păpuşii, însă, copiii vor avea parte de o surpriză: jucăria are organe genitale masculine, relatează The Sun.

Transsexualitate (uneori transgender sau transgeneritate) este un termen-umbrelă sub care se adună diferite varietăți ale identității de gen. În această categorie intră acele persoane care nu se simt confortabil într-un anumit gen sau care nu corespund, prin imagine sau comportament, normelor asociate unui anumit gen: travestiți, transsexuali, persoane intersex, bărbații efeminați, femeile cu aspect masculin etc.

O persoană transgen este o persoană care are o identitate de gen diferită sau care își exprimă identitatea de gen în mod diferit față de sexul din naștere. O persoană transgen poate alege să își exprime identitatea de gen în diferite moduri.

Pentru o modificare fizică permanentă se poate apela la o intervenție chirurgicală sau la un tratament hormonal. Acest proces poate dura mai mulți ani și nu implică întotdeauna o redefinire completă a genului („schimbarea de sex”).

Identitatea de gen poate fi exprimată și prin articolele vestimentare și cosmetice, aspect cunoscut sub denumirea de „travestire” (sau „drag” in limba engleză).

Înlimba română opusul termenului transgen este normal, referindu-se la persoanele a căror identitate de gen și sex biologic coincid (majoritatea populației este normală).

Păpuşa este singura de acest fel din Rusia, dar se numără şi printre primele jucării transgender din lume. O păpuşă similară a stârnit controverse în Argentina, când a fost scoasă la vânzare de magazinul Toys R Us în 2018, în timp ce compania de jucării Mattel a anunţat în 2019 lansarea unei Barbie de gen neutru.

Imaginile au fost distribuite pe reţelele de socializare, unde oamenii au comentat neobişnuita jucărie.


"Este bine ca astfel de jucării să fie produse pentru copii?", s-au întrebat unii, în timp ce alţii au sugerat că "părinţii nemulţumiţi pot cumpăra un set de instrumente medicale şi să îşi înveţe copilul cum să amputeze păpuşa".

Au existat şi voci neutre, care au oferit posibile explicaţii pentru modul în care a apărut jucăria: "V-aţi gândit că ar putea fi un defect de fabricaţie? Sau că au pus din greşeală un cap feminin pe un corp masculin?", potrivit Mediafax.

Când se fac nunțile în 2020, dacă vrei să ai parte de o căsnicie fericită și de durată... Au murit împreună, după 65 de ani de iubire, în care el i-a făcut cafeaua! Au trecut printr-o tragedie imensă! „A refuza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x