Antena Căutare

Video: Obiceiul vesel de Bobotează din Deva. Cum sunt spălați credincioșii de păcate

Botezul Domnului sau Boboteaza (6 ianuarie) şi ziua Sfântului Ioan (7 ianuarie) marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă. În cultura populară, aceste două zile importante sunt asociate cu obiceiuri populare şi ritualuri religioase, care mai de care mai atipice.

Botezul Domnului sau Boboteaza (6 ianuarie) şi ziua Sfântului Ioan (7 ianuarie) marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă. În cultura populară, aceste două zile importante sunt asociate cu obiceiuri populare şi ritualuri religioase, care mai de care mai atipice.

În județul Hunedoara, Boboteaza este celebrată printr-un mod care te va face să râzi instant. Ritualul este menit să îi „spele” la propriu pe credincioși de păcate. Enoriașii emană veselie și primesc cu bucurie gestul făcut de preotul care oficiază slujba. Vedeți totul în clipul de mai jos.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Femeie în stare gravă după ce a fost atacată de o pisică în timp ce era la volan. A căzut din mașină și s-a accidentat z... FOTO. Un hotel din gheaţă inspirat din serialul "Game of Thrones" a fost deschis în Laponia. Cât costă o noapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x