Antena Căutare

Vineri, 13, zi cu ghinion? Ce nenorociri s-au întâmplat de-a lungul istoriei într-o zi de vineri, pe data de 13

Despre data de 13 se crede că ar fi zi cu ghinion, cu atât mai mult cu cât ea cade într-o zi de vineri. Legat de această zi și dată, superstițioșii cred că se poate întâmpla tot ce este mai rău, fiind o zi nefastă, drept dovadă de-a lungul istoriei au fost numeroase întâmplări tragice în această zi.

Vineri, 13, zi cu ghinion? Ce nenorociri s-au întâmplat de-a lungul istoriei într-o zi de vineri, pe data de 13 Galerie
vineri 13

Se crede că data de 13 ar fi una nefastă, cu atât mai mult cu cât aceasta cade într-o zi de vineri.

Se consideră ca superstiția a plecat de la ziua în care au fost arestați cei mai mulți cavaleri templieri, într-o zi de vineri , pe data de 13 octombrie 1307. În acea zi nefastă, Regele Filip al IV-lea a dat ordinul arestării cavalerilor, inclusiv Marele Maestru a fost închis, la acea dată.

Tot o zi de vineri 13 era și în ziua răstignirii Mântuitorului Iisus Hristos. De aici, un alt exemplu legat de această zi consideratăa fi nefastă. La Cina cea de Taină, au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, inainte ca Mantuitorul sa fie crucificat.

Mai există credința că potopul de apă ar fi avut loc într-o zi de vineri, Dumnezeu a amestecat limbile în turnul Babilonului tot într-o zi de vineri, iar Adam ar fi mușcat din mărul oprit intr-o zi de vineri. Conform credinței mayase,sfârșitul lumii va veni tot intr-o zi de vineri.

Îi mureau pe rând toți copiii imediat după ce-i năștea, până când a recurs la o superstiție bizară. O poveste cutremurătoare de viață

Exemplele nu se termină aici. Preşedintele SUA, Woodrow Wilson, a spus că numărul său norocos este 13, însă într-o zi de vineri 13 a suferit un infarct şi a fost la un pas de moarte.

Într-o vineri, 13 ianuarie 1939, a izbucnit cel mai mare incendiu de vegetaţie din Australia, în care au murit 71 de persoane.

În anul 1972, într-o zi de vineri 13, un accident aviatic a avut loc în munţii Anzi. Aviopnul cu zborul 571 s-a prăbuțit. Coincidență sau nu, 571, aceste cifre adunate dau numărul 13.

Top 13 nenorociri petrecute într-o zi de vineri, 13. Bărbatul care a murit în pat, încercând să evite ghinionul, furtuna ce a omorât 500.000 de oameni

Atunci au existat 16 supravieţuitori, ei au fost salvaţi abia după două luni, timp în care ca să moară de foame, s-au hrănit cu cadavrele pasagerilor morţi în accidentul aviatic.

Vasul de croazieră Costa Concordia s-a prăbuțit tot într-o zi de vineri 13.. Au murit 32 de persoane.

Superstiții legate de vineri,13

Superstiția spune că cei născuți într-o zi de vineri 13, vor avea parte de viață scurtă. Este semn de ghinion să-ti tai unghiile în ziua de vineri.

O altă superstiție spune că vinerea nu este bine să schimbi așternutul paturilor, alștfel vei aavea parte de coșmaruri în timpul somnhului.

Tot într-o zi de vineri nu se fac drumuri și călătorii, pentrui a nu avea parte de ghinion.

De ce trebuie să mănânci pește în noaptea de Revelion. Cele mai simple preparate pe care le poți încerca

Tot vinerea, mai spun superstițiile, nu trebuie să începi să-ți coși haine, decțt dacă vei termina treaba în acea zi. Altfel nu e bine să lași treaba începută în această zi, netermionată.

În fiecare an, ziua de vineri 13, poate să apară de maximum trei ori în calendar., cert este că fiecare an are cel puțin o zi de vineri 13 pe an. Anul 2020 vineri 13 cade în luna martie, dar va mai fi și în luna noiembrie.

Alte evenimente neplăcute care au avut loc într-o zi de vineri 13

După o investigație a clubului auto german ADAC, s-a prezentat o statistică a accidentelor rutiere a anului 2000, și anume în zilele de vineri 13 au avut loc 894 de accidente în timp ce media accidentelor în celelalte zile era de 975.

Ce să faci în noaptea de Înviere ca să îți găsești alesul

Americanii cred cu tărie în putterea nefastă a acestei zile de vineri 13, astfel că în multe lifturi lipseste butonul cu numărul13. Unele hoteluri și blocuri nu au etajul 13.

„Bună, m-am infectat cu coronavirus în cel mai surprinzător mod! N-am bănuit!”. O femeie care s-a vindecat de COVID-19 a... Video: „Scuipă” cu sânge din ochi! O formă extremă de auto-apărare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x