Căutare Live

De ce trebuie să mănânci pește în noaptea de Revelion. Cele mai simple preparate pe care le poți încerca 

Se spune că cine mănâncă peşte în noaptea de Revelion, se va strecura tot anul printre griji şi probleme. O superstiţie care a devenit tradiţie în rândul românilor. Aşa că nu e de mirare că astăzi a fost forfotă la raioanele cu peşte din marile magazine. Somonul, păstrăvul, dar şi dorada au fost la mare căutare, dar bucătarii vin şi cu alte sugestii pentru un meniu inedit de sărbătoare. 

Salata de boeuf sau cea de vinete poate fi înlocuită în meniul de Revelion cu tartarul de ton cu avocado sau cu pateul de peşte. Sunt doar câteva dintre sugestiile bucătarilor pentru aperitiv.

”Avem tonul tăiat cubuleţe, avocado tăiat - ideea este să fie tăiat la fel ca şi tonul. Puţină ceapă verde; avem un dressing simplu cu ulei şi zeamă de lămâie. După ce-l montăm, deasupra punem un pic de susan alb şi negru.”, spune Greta.

În mai puţin de 10 minute preparatul este gata. Resturile nu se aruncă, ci se folosesc pentru un alt preparat din ton.

Burta de ton este un alt deliciu cu care puteţi surprinde invitaţii la cina festivă.

”Burta de ton este cea mai grasă parte din ton şi noi o facem afumată. O afumăm noi, aici, în casă.”, mai spune Greta.

Tigaia cu fructe de mare poate înlocui clasica friptură. Tigaia se bagă apoi la cuptor pentru rumenire.

De altfel, spun bucătarii, imaginaţia nu are limite atunci când vine vorba de prepararea peştelui.

Cei mai norocoşi şi-au ales peştii direct din păstrăvării. În comuna Roşia din Bihor am găsit peşte proaspăt cu 25 de lei kilogramul. Şi clienţi care au venit de la zeci de kilometri distanţă să îl cumpere. În perioada asta a anului toată lumea doreşte peşte şi avem o grămadă de comenzi. Păstrăvul afumat costă 100 de lei, iar un borcan de zacuscă - 20 de lei.


Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Alexandru Cumpănașu a primit amenințări cu moartea! Mesajul terifiant publicat de unchiul Alexandrei Măceșanu: „Dacă se ...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri