Antena Căutare

Coronavirus în România. Klaus Iohannis, apel pentru români: „De asta depinde viața noastră”

România este în plină criză coronavirus. Președintele României, Klaus Iohannis a făcut apel la români să respecte măsurile luate de Guvern și a spus că viața noastră depinde de modul în care vom acționa.

Coronavirus în România. Klaus Iohannis, apel pentru români: „De asta depinde viața noastră”
Klaus Iohannis, despre coronavirus

Klaus Iohannis a susținut marți o declarație de presă pe fondul crizei coronavirus din România, după ce a participat la o videoconferință cu șefii de stat sau de guvern din țările membre ale UE pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

Klaus Iohannis a declarat că riscul unei pandemii este ridicat și a făcut un apel la români să fie înțelegători față de măsurile adoptate.

„Trebuie să fim realiști, riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului presupune un efort coordonat, la nivel național, european și global. (...) Deși s-au confirmat 29 de cazuri și în țara noastră, ele sunt foarte puține, comparativ cu alte state europene.

Nu avem în acest moment răspândire comunitară a virusului, subliniez acest lucru, adică știm care sunt cazurile, unde s-au infectat și monitorizăm persoanele cu care au intrat în contact. Este esențial să facem tot ce este posibil pentru a preveni un scenariu în care avem o răspândire necontrolată a infecției”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României susține că numărul mic de cazuri din România sa datorează și măsurilor preventive adoptate de autorități.

Citește și: Coronavirus. Gabriela Firea închide Primăria Capitalei

”Toate măsurile adoptate, oricât de drastice ar părea acum și oricât disconfort ar provoca, sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare”, a spus Klaus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dar efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea totală a cetățenilor, susține Klaus Iohannis.

„Dragi români, depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus! Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dumneavoastră și pe semenii dumneavoastră!”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a transmis și un mesaj de solidaritate românilor din Italia. „Îi îndemn să urmeze toate recomandările autorităților italiene și să ia toate măsurile de prevenție pentru a-și proteja sănătatea. Am cerut tuturor autorităților statului român să fie mobilizate pentru a-i ajuta pe românii din Italia care solicită asistență. Cu grijă și responsabilitate, vom depăși această perioadă grea”.

Principalele declarații ale președintelui:

  • În ultimele zile asistăm o la evoluție negativă semnificativă, la nivel european;
  • Trebuie să fim realiști. Riscul unei pandemii rămâne ridicat;
  • Protejarea cetățenilor este prioritatea zero. Trebuie să ne coordonăm eforturile pentru combaterea efectelor coronavirusului;
  • Am convocat pentru mâine la ora 11:00 o discuție cu premierul și ministrul finanțelor publice;
  • Nu avem răspândire comunitară a virusului;
  • Numărul mic se datorează măsurilor eficiente adoptate până acum;
  • Sănătatea și siguranța reprezintă prioritatea-zero. Orice alt lucru trece în plan secund;
  • Nu vom ezita să adoptăm toate măsurile care se impun;
  • Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea populației;
  • Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele coronavirus;
  • Respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dumneavoastră și pe semenii dumneavoastră;
  • Românii din Italia să urmeze toate indicațiile autorităților italiene;
  • Mai mult decât virusul, ne face rău lipsa de responsabilitate și de grijă față de ceilalți, panica și nerespectarea măsurilor luate de autorități;
  • Este momentul să fim buni cetățeni, pentru că de asta depinde viața și sănătatea noastră;
  • Să fim uniți, să acționăm ca o adevărată familie;
  • Pericolul infectării cu COVID-19 este dublat de cel al dezinformării;
  • Fac un apel, ca românii să renunțe pentru o vreme la deplasările care nu sunt necesare, mai ales în zonele care sunt aglomerate;

Klaus Iohannis a avut marți o videoconferință cu șefii de stat sau de guvern din țările membre ale UE pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19. Ultimul mesaj al președintelui despre coronavirus a fost acum două săptămâni, când îndemna la calm.

„Doar prin adoptarea de măsuri comune vom reuși să abordăm eficient această criză și să oprim răspândirea virusului. Protecția tuturor cetățenilor UE este prioritatea noastră”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Şeful Poliţiei Române anunţă că s-au deschis 19 dosare penale pentru persoane care au dat declaraţii false privind zona ... Tratamentele pentru coronavirus, dezvăluite de reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x