Antena Căutare

Adrian Nastase: "Guvernul nu are alta solutie legala decat sa renunte la recalcularea pensiilor militare"

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a criticat decizia Guvernului de a nu respecta hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 8 ianuarie 2011, potrivit careia recalcularea pensiilor militare trebuie suspendata, afirmand ca singura solutie legala pe care o are la dispozitie Executivul este aceea de a renunta la aceste recalculari.

"Guvernul nu are alta solutie legala decat de a renunta la recalcularea pensiilor militare. Astazi, Romania a mai dat un exemplu trist prin aceasta umilire a militarilor romani. Suntem in NATO datorita acestor oameni, nu din cauza lor, pentru ca, pe unii dintre ei, i-am pensionat anticipat si am pus capat unor cariere la o varsta cand in alte meserii de-abia te lansezi catre varf. Nu vorbim de oameni privilegiati, ci de oameni sacrificati, exact pentru interesul national",


In opinia liderului PSD, anularea procesului 'nedrept' de recalculare a pensiilor militare 'nu poate fi proces de negociere'.

"Legea nu se tranzactioneaza. Boc si ai lui incalca, inca o data, Constitutia. Au dovedit-o deciziile succesive ale CCR din ultimii ani. (...) Guvernul nu a luat decizia de a respecta legea, de a respecta o hotarare definitiva a Justitiei. Dimpotriva, Executivul transmite pe surse de presa o enormitate: va aplica hotararea ICCJ doar in cazul acelor pensionari militari care au actionat Executivul in judecata", a mai spus Adrian Nastase.

Presedintele Consiliului National al PSD a mai spus ca, daca Guvernul ar decide sa aplice legea doar la unii, 'din acel moment Romania nu va mai avea Justitie'.

"Suntem foarte aproape, extrem de aproape de momentul in care Puterea se pregateste sa anunte ca legea o face Comandatul Suprem, 'Imperatorul' - asa cum se intampla in Evul Mediu, cand totul era o mascarada, iar judecatorii, acolo unde existau, doar instrumente de aplicare a vointei unuia care, nu de putine ori un dement, credea ca este de sorginte divina. L-am auzit pe Basescu cum se plangea ca nu controleaza judecatorii, ca acolo este problema, neuitand sa isi apere procurorii. Aceeasi procurori care s-au sesizat, la comanda, pe articole de trei randuri din presa ani de zile, dar tac in fata unor imagini care dovedesc furtul de voturi in Parlament. Daca o astfel de solutie se aplica, Romania se poate gandi de pe acum catre ce gaura neagra din lume asta se orienteaza, pentru ca cine crede ca in Spatiul Schengen esti acceptat asa, nu a facut decat sa ia lumina de la Cotroceni", a mai afirmat Adrian Nastase.

Eckstein Kovacs: Sustin iesirea UDMR din Guvern daca de asta depinde intrarea in Parlament... Emil Boc: "Cererea Frantei in cazul aderarii Romaniei la Schengen este procedurala"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x