Antena Căutare

Eckstein Kovacs: Sustin iesirea UDMR din Guvern daca de asta depinde intrarea in Parlament

Consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs este de parere ca prezenta UDMR in Parlament este mai importanta decat in Guvern. Acesta a declarat ca va sustine iesirea UDMR de la guvernare, insa numai daca de acest lucru depinde intrarea Uniunii in Parlament.

Scopul meu, daca devin presedinte (al UDMR - n.r.), din programul electoral, este ca UDMR sa acceada in Parlament la alegerile din anul viitor

Peter Eckstein Kovacs sustine ca deocamdata este impotriva iesirii UDMR din Guvern.

"Dar, daca intrarea noastra in Parlament sta in faptul sa fim sau sa nu fim la guvernare, atunci eu spun ca mai bine sa iesim de la guvernare decat sa pierdem reprezentarea politica in Parlament", a adaugat acesta.

Intrebat daca in cadrul coalitiei de guvernare UDMR si-a atins tintele, Eckstein Kovacs a raspuns afirmativ, adaugand insa ca mai sunt de indeplinit si alte deziderate foarte importante, cum ar fi Legea privind Statutul minoritatilor nationale, o noua lege electorala "intr-un sens care sa pastreze reprezentarea proportionala a UDMR in Legislativ" si reorganizarea regiunilor de dezvoltare in concordanta cu doleantele organizatiei.

Precizarile consilierului prezidential vin dupa ce senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat ca UDMR ar trebui sa paraseasca guvernarea actuala, daca Executivul nu ia masuri de relansare economica.

Sursa: Antena3

Ludovic Orban: Conducerea PNL nu are mandat pentru alianta cu PSD, trebuia convocat Congres extraordinar... Adrian Nastase: "Guvernul nu are alta solutie legala decat sa renunte la recalcularea pensiilor militare"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x