Antena Căutare

Adrian Severin raspunde anchetei Sunday Times: "Nu sunt corupt, sunt doar un om foarte incomod"

Adrian Severin, europarlamentarul PSD, raspunde articolului aparut in cotidianul britanic "The Sunday Times", spunand ca nu este corupt, ci a fost vizat deoarece este o persoana "incomoda". Ancheta ziarului englez preciza ca trei europarlamentari, printre care si Severin, s-au declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro.

„Un lucru va pot spune cu certitudine, nu sunt corupt. (...) Sunt foarte incomod si probabil ca voi ramane la fel de incomod. Nu a venit nimeni cu toate manoperele costisitoare de care v-am vorbit ca sa demonstreze ca sunt corupt, ci au venit ca sa scape de un om incomod"


"Intr-o lume in care Romania este tot mai putin influenta, un roman influent nu este acceptat", a precizat europarlamentarul social-democrat.

Aceleasi surse ii incriminau alaturi de Adrian Severin, pe alti doi alesi. Este vorba despre fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler si un fost ministru austriac de Interne, Ernst Strasser. Acestia urmau sa primeasca 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost promovata de respectivii deputati.

Severin a trimis un mesaj falsilor lobby-isti: "Numai pentru ca sa va aduc la cunostinta ca amendamentul pe care il doriti a fost depus la timp". Acesta a trimis o factura de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere", mai noteaza aceleasi surse.

Dupa dezvaluirea identitatilor celor trei asa-zisi lobbysti, cei trei europarlamentari s-au scuzat spunand ca nu au facut nimic ilegal si au spus ca stiau de la inceput ca e o actiune a unor ziaristi.

Pe de alta parte, liderul europarlamentarilor austrieci in cadrul fractiunii popularilor europeni (PPE), Ernst Strasser, fost ministru austriac de Interne, a declarat duminica agentiei de presa austriece APA ca se retrage complet din Parlamentul European, ca urmare a acestei "campaniei politice", pentru a nu prejudicia imaginea Partidul Popular Austriac (OVP).


Foto: europa.eu

UPDATE! Scandalul de mita din PE: Severin se autosuspenda, ceilalti doi demisioneaza... Udrea, pe Twitter: "Nu mergeti la piata cand va este foame!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x