Antena Căutare

Adrian Severin se retrage din grupul socialistilor, dar nu demisioneaza din PE

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, luni seara, ca in urma discutiei avute cu liderul socialistilor din Parlamentul European, Martin Schultz, a decis sa se retraga din grupul socialist pana la terminarea procedurilor de investigare a acuzatiilor la adresa sa publicate in cotidianul britanic The Sunday Times.


Eurodeputatul roman si-a motivat decizia de retragere din functiile detinute in grupul S&D prin aceea ca nu doreste sa existe o presiune pe colegii sai din Parlamentul European, dar aceasta retragere nu presupune si demisia sa din postul de europarlamentar. Adrian Severin este unul dintre vicepresedintii grupului S&D.

Potrivit Mediafax, Adrian Severin a spus ca intelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul si de electoratul sau" si ca, din acest motiv, i-a transmis lui Martin Schultz ca se retrage din acest grup pana la finalizarea tuturor investigatiilor care il vizeaza, dar a adaugat ca nu isi va da demisia din Parlamentul European.

Liderul grupului socialistilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o intalnire la Bruxelles cu europarlamentarul Adrian Severin, in urma acuzatiilor din "The Sunday Times", pe care le-a descris ca "extrem de grave", precizand ca, daca acestea se vor adeveri, va lua masuri adecvate.

Inainte de intalnire, Armin Machmer, purtatorul de cuvant al lui Schultz, a declarat pentru Mediafax ca liderul socialistilor europeni ii va cere demisia lui Adrian Severin din functia de europarlamentar, iar daca acesta va refuza, va incepe o procedura de excludere din grupul parlamentar S&D.

sursa:Hotnews

foto:Intact Images

Parlamentul European deschide o ancheta in scandalul "Mita contra amendamente"... Senatorul Vasile Nistor se retrage din PD-L...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x