Antena Căutare

Afacerea Baaklini: Elena Udrea si ghemul de relatii de la "Trei Cocosi"

Un fir portocaliu traverseaza afacerea returnarii de TVA de 60 de milioane de euro solicitata de libanezul Said Baaklini. Intr-o interventie televizata, ministrul Elena Udrea si-a demonstrat limitele, incercand sa oblige realizatorii sa nu mai faca conexiuni intre numele sau si al sotului, Dorin Cocos.

Reactia violenta a doamnei ministru insa mai mult acuza decat scuza. Iar cautarile jurnalistilor confirma cel putin un lucru: actorii afacerii returnarii sunt conexati cu familia Udrea-Cocos. Omul care a dus scrisoare premierului din Republica Guineea la Palatul Victoria incercand astfel sa ridice suspiciunile procurorilor cu privire la afacere este Iulian Tudor, un partener de afaceri al sotului ministrului Udrea.

Se pare ca Iulian Tudor este legat de Said Baaklini de o relatie veche, de multi ani, iar libanezul ar fi avut chiar un rol in propunerea acestuia ca si consul al Republicii Guineea.

Necunoscut publicului larg, Tudor are insa o istorie lunga pe subteranele puterii din Romania, cariera care a stralucit dupa anul 2000 si pana prin 2006, pe vremea in care era vicepresedintele Fundatiei Colegiul National de Aparare Carol I, care a avut o buna perioada sediul in Parcul Herastrau, in incinta restaurantului "Trei cocosi". Perioada in care Elena Udrea si-a imbogatit viitorul CV ministerial urmand cursurile acestei institutii.

Elena Udrea a avut o reactie violentacand presa a inceput sa publice detaliile afacerii unei returnari de TVA de 60 de milioane de euro pentru un import care miroase de la distanta a manevra frauduloasa.

In schimb, indiferent de cate ori a insistat jurnalistul Radu Soviani, Elena Udrea a refuzat sa raspunda la o intrebare: daca il cunoaste sau nu pe Said Baaklini, supranumit "regele sardinelor".

Tot articolul, in Jurnalul National

Motiunea de cenzura pe Codul Muncii, citita in Parlament... UDMR vrea 15 martie zi libera, oficial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x