Antena Căutare

Alegeri Prezidențiale 2019. Ion Iliescu NU se va prezenta la nicio secție de votare! Care este motivul

Fostul președinte al României Ion Iliescu nu se va prezenta, astăzi, la nicio secție de votare. El și soția lui au cerut urna mobilă.

Alegeri Prezidențiale 2019. Ion Iliescu NU se va prezenta la nicio secție de votare! Care este motivul
Ion Iliescu.

Ion Iliescu obișnuia să meargă să voteze încă de la primele ore ale dimineții. Însă, de această dată, fostul preşedinte a făcut cerere la Liceul Jean Monnet din Sectorul 1 să-i fie trimisă acasă urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul la vot. La fel și soția lui, Nina Iliescu, în vârstă de 89 dee ani.

Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat de mai multe ori în anul 2019 la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace. El este singurul fost preşedinte al României care a cerut urna mobilă la aceste alegeri.

Mai mulți politicieni au ieșit deja la urne. Klaus Iohannis, președintele României, a îndemnat românii să iasă la vot.

„Astăzi este o zi extrem de importantă pentru România și recunosc că și pentu mine personal. Am votat pentru România normală. Îmi doresc un viitor foarte bun pentru Romțânia și sper să primesc astăzi confirmarea că foarte mulți români își doresc acest lucru. Astăzi, ziua votului, este ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Ziua votului este ziua cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Dragi români, vă aștept la vot!”, a spus Iohannis.

Viorica Dăncilă a votat în urmă cu puțin timp: „Am votat pentru o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă în care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine, că nu au ce pune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi”.

Și prim-ministrul Ludovic Orban a ajuns la ora 8:00 în secția de votare de la Dobroești, Ilfov, unde și-a exprimat opțiunea de vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. Premierul susține că a votat pentru o Românie normală și puternică.

Alegeri Prezidențiale 2019. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, după ce a votat: „Am votat cu gândul la un președinte ca... Alegeri prezidenţiale 2019 - Barna: Am votat pentru schimbare, pentru o Românie care începe să facă schimbările acum, nu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x