Antena Căutare

Alianta Romania Dreapta se lanseaza la "apa". Blaga: PDL si aliatii au 24%

Alianta Romania Dreapta (ARD) se lanseaza oficial, sambata, la Palatul Parlamentului, ca alianta electorala de centru-dreapta in vederea alegerilor parlamentare in cadrul unei constructii politice reprezentate de Partidul Democrat Liberal, Partidul Forta Civica si Partidul National taranesc Crestin Democrat. Presedintele PDL sustine ca ARD ar avea, conform ultimelor analize, circa 24% din intentiile de vot.

UPDATE 14.20: Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sambata, la lansarea ARD, ca obiectivele acestei aliante electorale constau in elaborarea unei noi Constitutii pentru o noua Romanie, precum si in intarirea institutiilor anticoruptie si cele ale statului.

"Obiectivele ARD: o noua Constitutie pentru o noua Romanie. Vrem sa intarim institutiile anticoruptie si ale statului, vrem pedepse fara suspendare pentru coruptie, vrem ca niciun proces sa nu se termine prin prescriptie. Vrem un judecator, o sala, un proces. Vrem dosare informatizate, o baza nationala publica pentru toate hotararile judecatoresti", a spus Macovei.

UPDATE 13.55: Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, ca partidului nu-i va fi usor in alianta cu PDL si PNTCD, el aratand ca obiectivul formatiunii este cela de a fi la guvernare dupa alegerile parlamentare si de a avea cel mai activ si coerent grup parlamentar.

"Nu ne va fi usor intr-o alianta. Asupra conducerii partidului, asupra conducerilor locale se aseaza o foarte grea responsabilitate. (...) Ce trebuie sa retinem, pentru ca inotam intr-un ocean involburat, e speranta si obiectivul nostru: speranta pe care o putem oferi cetatenilor si obiectivul nostru - acela de a fi la guvernare", a spus Ungureanu.

UPDATE 13.50: Consiliile Nationale de Coordonare ale PDL si Fortei Civice au adoptat platforma ARD

Lansarea ARD va fi precedata de reuniuni ale forurilor de conducere largite ale democrat-liberalilor si celor de la Forta Civica - Consiliul de National de Coordonare al PDL si Consiliul National al PFC - in cadrul carora se va valida infiintarea Aliantei Romania Dreapta.

"Va fi o succesiune de evenimente. PDL in forurile lui aproba, practic, protocolul de infiintare a aliantei. Noi am fost imputerniciti, decizia a fost luata de Colegiul Director al partidului. In partea a doua a zilei, pentru prima data si de aici inainte pentru toata campania, vom fi impreuna - Alianta Romania Dreapta", a declarat presedintele PDL Vasile Blaga.

Surse din cadrul aliantei au precizat ca in cadrul lansarii ARD vor fi prezentate platforma-program si principiile programului de guvernare ale Aliantei Romania Dreapta.

La eveniment sunt invitati sa participe Mihail Neamtu, presedintele Partidului Noua Republica, si liderul Fundatiei Crestin Democrate, Adrian Papahagi, parteneri ai aliantei.

Liderii Partidului Democrat Liberal, Partidului Forta Civica si Partidului National taranesc Crestin Democrat (Vasile Blaga, Mihai-Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu) au semnat, pe 17 septembrie, Protocolul Aliantei Romania Dreapta.

Pe toate analizele noastre, PDL are 22%. USL este in scadere continua

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, la deschiderea lucrarilor CNC in cadrul caruia se va valida crearea Aliantei Romania Dreapta, ca de la preluarea conducerii partidului, alaturi de ceilalti democrat-liberali din BPN, s-a reusit stoparea prabusirii in sondaje, el sustinand ca PDL este creditat in prezent la 24% in vreme ce USL a scazut la 48%.

"Traim astazi o mare bucurie, aceea de a ne indeplini o promisiune pe care am facut-o la Conventia Nationala Extraordinara. Am promis atunci ca vom face toate demersurile, tot ce depinde de noi pentru a coagula fortele de dreapta si de centru-dreapta din Romania.Cand am preluat conducerea partidului m-am angajat ca impreuna cu voi vom opri prabusirea in sondaje a partidului. Impreuna am reusit. Astazi pe toate analizele noastre partidul are 22%, cu aliatii 24%. USL este intr-o scadere continua. Saptamana trecuta avea 48%, si continua trendul de scadere de sub 50%. Nu este mult inca pentru noi, dar este un start bun pentru o porni campania din toamna", a declarat Vasile Blaga.

Pe de alta parte, Blaga si-a exprimat convingerea ca partidul pe care il conduce va fi principala forta politica in noul Parlament, rezultat dupa alegerile de la sfarsitul acestui an.

Liderul democrat-liberal a anuntat, de asemenea, ca procesul de stabilire a candidatilor in toate colegiile trebuie sa se incheia in urmatoarele doua saptamani.

"Convingerea mea este ca vom reusi si ca vom intra disciplinati in lupta, cu listele complete, sigur, dupa ce vor trece prin comisia de etica, in jurul datei de 15 octombrie. Timpul este scurt si de aceea trebuie sa grabim lucrurile", a spus Vasile Blaga.

Victor Ponta, dupa intrevederea cu Schulz: "Romania a depasit criza politica. Ambele tabere si-au invatat lectia&qu... Victor Ponta, la PES: Am vrut sa demonstrez ca austeritatea si taierile nu sunt singurele cai de dezvoltare si crestere ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x