Antena Căutare

Ambasadorul britanic: Guvernul Ponta a inceput cu dreptul continuand Acordul cu "Troica"

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, a estimat ca Guvernul Ponta "a inceput cu dreptul", pentru ca s-a asigurat ca politicile economice ale Romaniei vor continua in cadrul Acordului cu "Troica" (FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana).

Intr-un material intitulat "Noul guvern al Romaniei in prima saptamana", postat pe blogul sau, Harris a scris ca "Acordul cu FMI indica ceea ce Romania are de facut, atat in privinta consolidarii fiscale si reformelor structurale, dar si pentru crearea unei cai spre cresterea economica sustenabila".

"Intr-o perioada de incertitudine in economia Europei, asigurarea ca Romania ramane in Acordul cu FMI este importanta pentru investitori si partenerii internationali ai tarii. Asa cum a punctat Jeffrey Franks de la FMI in concluziile misiunii sale prezentate saptamana trecuta, prioritatile acum sunt continuarea reformelor in zona companiilor de stat si obtinerea unor noi progrese in reducerea arieratelor guvernamentale", considera Harris, adaugand ca o alta evolutie pozitiva petrecuta saptamana trecuta este "adoptarea unanima de catre Parlamentul Romaniei a legii care implementeaza noul Cod de Procedura Civila".

Totodata, diplomatul apreciaza ca in ultimele luni s-au facut unele progrese in domeniul judiciar din Romania, mai ales prin adoptarea legislatiei privind confiscarea extinsa a averilor si in procesele unor cazuri de coruptie la nivel inalt.

Foto: Intactimages

Alba: Un candidat USL reclama ca a fost batut de contracandidatii PDL... Sondaj: Basescu = Udrea = 15% nivel de incredere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x