Antena Căutare

ANCHETA: Funeriu da bani pentru Universitatea lui taticu’

Ministrul a directionat peste 19 milioane de lei catre Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, unde preda Ionel Funeriu.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, este acuzat ca a directionat fonduri substantiale "pentru investitii inutile si in conditii cel putin dubioase" catre Universitatea "Aurel Vlaicu", unde tatal ministrului, Ionel Funeriu, este profesor si bun prieten cu rectorul Lizica Mihut.

"Ce este semnificativ este faptul ca, in perioada de criza, ministerul condus de Daniel Funeriu a alocat milioane de euro ca finantare bugetara pentru investitii la universitatea unde tatal ministerial este coleg cu rectorul. Iata cateva exemple: 1.827.794 lei pentru «Laborator de mecatronica si autoturisme rutiere».

In fapt, este vorba despre un service auto construit langa corpul fostei Facultati de Inginerie (aflat in conservare de ani de zile), laborator finalizat anul trecut de cand sta nefolosit, asteptand un investitor serios pentru a fi inchiriat, contra spagilor de rigoare pentru buzunarele rectorului, ca de obicei. Alt obiectiv de investitii finantat de minister este un camin studentesc, D + P + 4E, cu 180 locuri si conditii de confort de trei stele, investitia fiind de 8.256.770 lei, la care se adauga 155.362 lei pentru mutarea unui post trafo. In fapt, cladirea caminului se ridica in Cimitirul «Eternitatea» din Arad, la doi pasi de ultimele morminte, ceea ce creeaza un cadru inegalabil pentru studentii stresati de sesiunile de examene.

Mai adaugam o finantare bugetara de 8.866.548 lei pentru supraetajarea corpului de cladire din Complexul universitar M (Micalaca)...

Tot articolul, in Jurnalul National

ICCJ: Deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu Securitatea... SPECIAL: Ceausescu avea bona unguroaica la copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x