Antena Căutare

Andrei Marga, votat de plenul Senatului la sefia Institutului Cultural Roman

Fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost votat, marti, la sefia Institutului Cultural Roman ( ICR), la propunerea PNL, care a solicitat un vot fara a mai fi nevoie de audierea acestuia in comisiile de specialitate, informeaza Mediafax.

Numirea lui Andrei Marga a fost aprobata de Senat cu 50 de voturi "pentru", 26 "impotriva" si 5 abtineri. In cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu a cerut amanarea audierii pentru sefia ICR. El si-a motivat propunerea prin faptul ca Andrei Marga este plecat din tara, astfel ca se impune amanarea acestor audieri pentru saptamana viitoare. Propunerea senatorului PSD Sergiu Nicolaescu a fost respinsa cu 30 de voturi "pentru", 46 de voturi "impotriva" si 5 abtineri.

La randul sau, senatorul PNL Mario Oprea a cerut in plenul Senatului ca propunerile pentru sefia Institutului Cultural Roman sa se supuna oricum votului plenului, chiar daca nu au mai avut loc audierile din comisiile de Cultura si Externe, el precizand ca liberalii isi mentin nominalizarile pentru functiile de presedinte si vicepresedinte.

Andrei Marga si Horia Razvan Garbea urmau sa fie audiati, marti, de membrii comisiilor de cultura si de politica externa ale Senatului, cei doi fiind propusi sa ocupe functia de presedinte, respectiv vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR). Audierile acestora au fost amanate.

Sursa: Antena3.ro

Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely scapa de urmarirea penala... Chinezii ar putea construi autostrada suspendata din Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x