Antena Căutare

Austeritatea, asumata de Guvern: "Salariul minim nu scade sub 600 de lei, pensia sociala ramane 350 de lei"

Premierul Emil Boc a anuntat decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pentru pachetul de masuri de austeritate negociat cu Fondul Monetar International (FMI). Principalele puncte stabilite cu FMI, precum reducerea salariilor din sectorul de stat, cu 25%, si a pensiilor, cu 15%, raman in vigoare.

Pe de alta parte, Boc a precizat ca "salariul minim nu va scadea sub 600 de lei pe luna, indiferent de reducere, iar pensia sociala minim garantata va ramane de 350 de lei, masura ce va fi asigurata prin buget".

De asemenea, premierul a subliniat ca venitul minim garantat pentru cei aflati la limita subzistentei nu va fi afectat de masurile de austeritate, ci vor fi mai bine analizate cazurile si eliminate abuzurile.

Astfel, "venitul minim pentru o persoana va fi de 125 de lei, pentru doua persoane, de 225 lei, pentru trei persoane, de 313 lei, pentru patru persoane, de 390 lei, iar pentru cinci persoane, de 463 lei. Pentru familiile cu mai multi membri, la aceasta suma se vor adauga cate 31 de lei pentru fiecare persoana", a declarat Emil Boc.

Primul ministru a adaugat ca "masurile anuntate nu sunt placute, dar sunt necesare (...) Daca nu reducem cheltuielile, vom fi nevoiti sa traim din imprumuturi".

Antonescu vrea "capul" lui Basescu... PNL a depus motiunea simpla "Programul Basescu - PDL, curbe de sacrificiu pentru romani"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x