Căutare Live

Autorităție se pregătesc să ia noi măsuri, după explozia numărului de infectări. Nelu Tătaru, vehement: „Vom interveni”

Dacă situația infectărilor cu noul coronavirus se va menține în ritmul din ultimele zile, ar putea fi impuse noi restricții. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, informații importante!

Autorităție se pregătesc să ia noi măsuri, după explozia numărului de infectări. Nelu Tătaru, vehement: „Vom interveni”

Hepta

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că se poate interveni punctual, în zonele în care apar focare, dar se poate ajunge şi la măsuri restrictive generale dacă vom continua să avem o creştere a numărului de cazuri de îmbolnăvire.

„În condiţiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate şi vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderenţă, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricţii, dar se poate şi să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Vom avea o perioadă în care va urma o creştere uşoară, progresivă

Ministrul a precizat că situația actuală a raportărilor nu va afecta al treilea val de relaxare.

„Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creştere uşoară, progresivă, nu o creştere exponenţială, în măsura în care vom respecta acele precauţii, reguli de igienă şi normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări.

În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauţie, normele de aplicaree privind desfăşurarea şi funcţionarea activităţilor pe care le relaxăm, atunci putem gestiona şi un număr de cazuri care va creşte de la o zi la alta”, a mai punctat Nelu Tătaru.

Coronavirus în România. Câte cazuri noi au fost raprtate în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 15 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.165 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.817 au fost declarate vindecate și externate. 1427 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 166 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Curtea Constituţională va dezbate în 9 iulie sesizarea Avocatului Poporului cu privire la starea de alertă... CNSAS a cerut în instanţă „constatarea calităţii de colaborator al Securităţii” pentru Mugur Isărescu...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri