Antena Căutare

Averea lui Laszlo Tokes, in vizorul ANI

Europarlamentarul Laszlo Tokes, presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, a declarat astazi ca a primit recent o adresa de la Agentia Nationala de Integritate prin care i se aduce la cunostinta ca se va efectua evaluare a averii sale dobandite in perioada detinerii functiilor publice.

Potrivit adresei, demersul a pornit ca urmare a inregistrarii la ANI a sesizarii formulate de Batori Iuliu, din care rezulta ca fostul episcop Tokes ar fi acumulat impreuna cu familia sa o avere ce depaseste veniturile realizate.

Europarlamentarul si-a manifestat disponibilitatea fata de investigarea ANI pentru ca, a spus el, in conferinta de presa, intotdeauna a lucrat "cu mana curata" si nu a avut probleme pe plan financiar, spre deosebire de multi politicieni din sfera postcomunista din tara, dar se considera jignit in demnitatea sa de cetatean si om al Bisericii.

"Iata ca, dupa ce sunt cercetat de DIICOT pentru terorism si crima organizata si dupa ce am fost invinuit ca angajat al Securitatii, acum m-au facut si hot si mi se aduce acuzatia ca as fi chiar si corupt", a spus Tokes.

Despre persoana denuntatorului, Batori Iuliu, fost preot reformat in localitatea Ghenci, din judetul Satu Mare, care si-a pierdut aceasta calitate dupa ce a savarsit fapte grave incriminate si de Codul penal, Tokes a mentionat ca 'este un scandalagiu si o unealta a unor forte necunoscute din umbra puterii'.

"Aceasta denuntare nu pe mine, ci pe denuntator il califica. Este un scandalagiu si o unealta a unor forte necunoscute din umbra puterii acest om, de altfel fost preot reformat, destituit din functia lui de preot si care a pornit pana acum vreo 60 de procese impotriva mea, a Bisericii reformate, a eparhiei, a localnicilor din Ghenci, impotriva primcuratorului Kovacs Zoltan. Hotul striga hotul! Cred ca are o baza ascunsa, care are radacinile in coruptia generala postcomunista, care a impiedicat si de data aceasta Romania sa intre in zona Schengen", a conchis Tokes.

Sursa: Jurnalul National

Circul de Stat Udrea te scapa de proces... Boc: Internele si Finantele, inca restante la restructurare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x