Căutare Live

Barna: Prezenţa este de sută la sută la acest vot pentru a trimite Guvernul Dăncilă acasă. Sper să existe cvorumul necesar. Dacă va fi cvorum, eu sunt foarte optimist că vor fi şi voturile necesare

Preşedintele USR, Dan Barna, anunţă că parlamentarii USR vor vota învestirea Guvernului, fiind prezenţi "sută la sută". "Sper că există cvorumul necesar, pentru că miza şi lupta în acest moment este despre cvorum. Dacă va fi cvorum, eu sunt foarte optimist că vor fi şi voturile necesare", afirmă Barna.

"Prezenţa este de sută la sută la acest vot pentru a trimite Guvernul Dăncilă acasă, pentru a elibera România de un coşmar pe care-l trăim de trei ani şi jumătate, sper să existe cvorumul necesar, pentru că miza şi lupta în acest moment este despre cvorum. Dacă va fi cvorum, eu sunt foarte optimist că vor fi şi voturile necesare", a spus Dan Barna, luni, la Parlament.

Barna a afirmat că votul pentru învestire are ca miza de fond şi semnificaţie cine va fi organizatorul alegerilor prezidenţiale. "Am încredere că în zilele care urmează până duminica viitoare la alegeri cetăţenii români vor înţelege cât de benefic pentru România este să avem un tur doi fără PSD, un tur doi în care vorbim despre o România care se modernizează, nu despre o Românie rămasă captivă în disperările şi fantasmele PSD”, a spus liderul USR. Întrebat ce aşteptări are de la viitorul Guvern, Barna a spus că aceste aşteptări sunt legate de proiectul Fără penali în funcţii publice, de crearea unei majorităţi pentru schimbarea legii alegerilor locale în sensul alegerii primarilor din două tururi de scrutin, dar şi de stoparea tăierilor din fondul forestier, pensionarea magistraţilor care "trebuie oprită, pentru că altfel sistemul de justiţie va intra în colaps la finalul acestui an”. "Mesajul nostru este unul foarte clar: nu vom fi un furnizor de vot automat pentru acest guvern, astăzi vom susţine învestitura sa, fără îndoială, trebuie să scăpăm de guvernarea Dăncilă, dar apoi fiecare iniţiativă trebuie să fie dintre cele de care România are cu adevărat nevoie în această perioadă care urmează”,a afirmat Barna. Liderul USR a comentat şi situaţia Pro România, unde unii parlamegtari vor vota Guvenrul, deşi poziţia liderului partidului a fost alta. "Ceea ce vedem este că Victor Ponta a încercat să fie un jucător fără să aibă nici cărţi, nici abilitate. Un partid de strânsură are conflictele şi problemele partidelor de strânsură. Un partid făcut din oameni care sunt, de fapt, tot PSD, reacţionează ca atare: fiecare pe cont prorpiu, în funcţie de cât de bine sau se rău a negociat. Miza este însă una legitimă, aceea de a avea un nou guvern care să aibă votul Parlamentului şi prin care România să intre într-o logică de dezvoltare şi de funcţionare", a spus el. Dan Barna a spus că USR susţine respectarea cadrului legislativ existent şi nu susţine tăierea pensiilor sau a salariilor, ci eliminarea ori plafonarea şi impozitarea pensiilor speciale, înn funcţie de ceea ce permite legea cu privire la pensiile speciale.

Sursa : news.ro

Unde și cum votezi la alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie 2019. Află care este secția ta de votare. Detali... Parlamentul s-a reunit pentru a acorda votul de învestitură Guvernului Orban...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri