Antena Căutare

Basescu a promulgat legea potrivit careia infractiunile de omor nu se mai prescriu

Administratia Prezidentiala a anuntat joi printr-un comunicat promulgarea legii prin care se elimina prescriptia raspunderii penale si a pedepselor in cazul infractiunilor de omor comise cu intentie, de genocid contra umanitatii si de razboi.

Proiectul adoptat de Camera Deputatilor in 28 februarie prevede eliminarea prescriptiei pentru raspunderea penala in cazul infractiunii de omor - comisa cu intentie (directa sau indirecta) - in varianta simpla si in formele sale agravate - si in cazul infractiunilor intentionate care au avut ca urmare moartea victimei.

De asemenea mai reglementeaza si eliminarea prescriptiei pedepselor in cazul infractiunilor de omor si completarea textelor de lege care prevad si imprescriptibilitatea infractiunilor de genocid, contra umanitatii si de razboi.

Decretul care perminte promulgarea actului normativ a fost semnat de presedintele Traian Basescu pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii nr.286/2009 privind Codul penal.

Foto: Intact Images

Olguta Vasilescu despre "Aqua Parc-ul" lui Solomon: Jumatate din oras nu are apa si canalizare... 10 locuri in Parlament, neocupate: 100.000 de romani nu sunt reprezentati in cele doua Camere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x