Antena Căutare

Basescu a retrimis Parlamentului stimulentele bugetarilor

Presedintele Traian Basescu a trimis, miercuri, cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta privind stimulentele bugetarilor.

Seful statului apreciaza ca aceasta decizie creeaza discriminari in randul salariatilor din administratia publica si incalca principiile salarizarii unitare.

"In acest sens, consideram ca se impune abrogarea dispozitiilor legale care reglementeaza instituirea unor astfel fonduri care priveaza bugetul de stat de incasari in scopul stimularii personalului pentru indeplinirea atributiilor de serviciu", se arata in cererea de reexaminare.

Basescu a mai mentionat ca Legea 330 din 2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice impune ca, incepand cu anul 2010, toti salariatii din administratia publica centrala sa fie reincadrati pe aceeasi grila.

"Avand in vedere acest aspect, consideram ca si personalul vizat de prevederile Legii transmise spre promulgare trebuie sa beneficieze de aceste prevederi si, implicit, de aceleasi drepturi de salarizare cu personalul din celelalte institutii si autoritati din administratia publica centrala", este de parere seful statului.

Camera Deputatilor a adoptat, in data de 19 octombriei, proiectul de lege care prevede includerea stimulentului mediu incasat in anul 2009 in salariul de baza pentru anumite categorii de bugetari. Acesta a trecut cu 209 voturi "pentru", 12 "impotriva" si 66 de "abtineri".

Traian Basescu se va adresa din nou Parlamentului, la ora 15:00... Pambuccian: Aplaud initiativa lui Antonescu, a batut la o usa deschisa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x