Antena Căutare

Basescu il contrazice pe Ungureanu: Reducerea CAS ar adanci deficiul la bugetul de pensii

Intr-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, presedintele Traian Basescu a estimat ca reducerea Cotei de Asigurari Sociale (CAS) anuntata de primul ministru Mihai Razvan Ungureanu ar adanci deficitul structural al bugetului de pensii, in timp ce majorarea salariilor ar aduce mai multi bani la acest buget si ar sustine cresterea consumului.

"Unde are Romania marele deficit structural? La pensii. Acolo avem un deficit de 3,6 miliarde. De euro. Pe an. O reducere a CAS nu inseamna decat o adancire a acestui deficit structural, pe cand o majorare de salarii inseamna ca o parte din bani se transfera in fondul de pensii si reduc deficitul. Daca am reduce CAS am mari suma de bani pe care trebuie sa o mutam din veniturile bugetului de stat in bugetul de pensii", a declarat Basescu pentru Evenimentul Zilei.

De asemenea, presedintele a explicat ca ideea majorarii salariilor pe care a expus-o in plenul Parlamentului reprezinta "un punct de vedere adresat de seful statului majoritatii parlamentare, pe care am chemat-o sa analizeze aceasta posibilitate" si se bazeaza pe "o analiza temeinica, facuta cu cifrele pe masa".

Foto: Intactimages

FOTO! Top 11 femei cu initiativa din politica romaneasca... Sebastian Lazaroiu: USL va obtine sub 40% la locale, PDL 27-28%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x