Antena Căutare

Basescu: "Nimeni nu mai poate influenta politic functionarea SRI si SIE"

Presedintele Traian Basescu a declarat, la sediul SRI, ca are convingerea ca nimeni nu mai poate influenta politic functionarea Serviciului Roman de Informatii, ca si a SIE de altfel, mentionand ca nu vorbeste despre serviciile departamentale, ci doar despre cele coordonate de CSAT.


"Faptul ca, in toata aceasta perioada de instabilitate politica, serviciul a ramas neutru, neimplicat politic, neangajat in informatii strecurate la presa, neangajat de o parte sau de alta a partenerilor de disputa politica a fost pentru mine semnalul de maturizare a serviciului", a declarat Basescu.

"Am convingerea ca nimeni nu mai poate influenta politic functionarea SRI, ca de altfel si a colegilor de la SIE. Nu spun acest lucru si despre serviciile departamentale, vorbesc de cele doua servicii coordonate de CSAT", a subliniat el.

Seful statului a mai afirmat ca SRI este un serviciu care s-a transformat puternic. El a mentionat ca a fost martorul evolutiei Serviciului de cand acesta "era minor", avea 15 ani, "pana dupa majorat", la 20 de ani si ca o sa-l mai observe pana cand va ajunge la maturitate, la 25 de ani.

Potrivit sefului statului, serviciul a parcurs un proces de modernizare accelerata in ultimii cinci ani, el subliniind meritele fostului director SRI Radu Timofte si ale actualului sef al serviciului George Maior in implementarea procesului de reforma.

"Faptul ca SRI s-a transformat relativ rapid intr-un serviciu modern si inatacabil din punct de vedere politic se datoreaza si stabilitatii", a mai spus Traian Basescu, mentionand existenta consensului neschimbarii sefilor structurilor teritoriale la instenta partidelor.

Un mister vechi de doua decenii: conflictele dintre romani si maghiari... Tariceanu si Boc, audiati astazi in procesul cu privire la cazul Steling...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x