Antena Căutare

Basescu: "Parlamentul sa fie dizolvat daca nu reuseste demiterea presedintelui!”

Invitat la TVR, Traian Basescu a declarat ca una dintre prioritatile sale anul acesta va fi revizuirea Constitutiei in conformitate cu ceea ce au hotarat romanii la Referendumul din 2009.

El a reiterat ideea ca initiativa de revizuire a Constitutiei se va limita doar la infiintarea Parlamentului Unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300.

Basescu a mai spus ca in proiectul de revizuire vor fi eliminate si unele ambiguitati din textul constitutional actual. El a dat ca exemplu procedura suspendarii din fuctie a Sefului Statului, spunand ca va mentine aceasta procedura in legea fundamentala, dar va incerca sa stabileasca responsabilitati pentru institutiile implicate in acest proces, cum ar fi Parlamentul.

In acest context, presedintele a explicat ca se va opta fie ca decizia suspendarii din functie sa fie luata de catre Curtea Constitutionala, care in prezent da doar un aviz consultativ, fie decizia sa fie luata in Parlament si sa se mearga la Referendum care va stabili daca presedintele va fi demis sau nu. In cazul in care seful Statului nu va fi demis,a mai spus Basescu, atunci Parlamentul ar trebui dizolvat.

Sursa: Jurnalul National

Ponta: Basescu nu mai are nicio legatura cu realitatea... Traian Basescu: "Nu putem sta ca ramele, romanii au dreptul sa fie in Schengen"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x