Antena Căutare

Basescu, pentru Financial Times: "Ar fi o greseala imensa ca romii sa-si schimbe denumirea in tigani"

Presedintele Traian Basescu sustine ca nu va promulga niciodata legea care schimba denumirea tiganilor din rom in tigan, intr-un interviu pentru publicatia Financial Times. Seful statului spune ca nu e de acord ca romii sa-si schimbe denumirea in tigani, asa cum a propus un parlamentar PDL si cum a sustinut si Guvernul.


''Cred ca e o greseala imensa. Nu voi promulga niciodata o astfel de lege. Politicienii ar trebui sa se concentreze mai bine pe crearea unor oportunitati de educatie si pe gasirea unor modalitati de a arata lumii bogatia culturii rome'', a declarat seful statului pentru sursa citata.

Deputatul PDL Silviu Prigoana a fost cel care a depus un act normativ la Parlament, pentru schimbarea denumirii in tigani, iar propunerea a primit sprijinul Guvernului Boc. Traian Basescu a precizat si ca expulzarea romilor din Franta in Romania este o eroare a guvernului francez.

"Consideram ca Ramania a intrat in UE nu doar cu doctorii sai, care sunt foarte apreciati (...). Am intrat impreuna cu o minoritate de romi. Si ne-am bucura daca presedintele Sarkozy ar trimite un doctor sau un specialist IT inapoi in tara, de fiecare data cand repatriaza un rom. Dar, daca asta nu se intampla, am dori sa cooperam cu Franta pentru gasirea unor solutii." a precizat presedintele Traian Basescu.

Partidele din opozitie vor lua decizii politice comune... Guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea salarizarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x