Antena Căutare

Partidele din opozitie vor lua decizii politice comune

Opozitia isi uneste fortele pentru a lupta in parlament. PSD, PC si PNL au semnat un protocol prin care iau decizii comune atunci cand vine vorba de actiunile actualei puteri. Cu toate acestea la doar cateva ore dupa intelegere, PSD a decis sa mearga singur la dicutiile de la Cotroceni.

"Am stabilit cateva lucruri pe care nu reusisem sa le stabilim intr-un an de zile. Am reusit sa stabilim si am avut mai multa incredere in PNL si PC decat am avut vreodata si sper ca si ei in noi. Am stabilit ca tot ce facem in Parlament facem impreuna, am stabilit ca legea electorala o facem impreuna",


„Un lucru ne uneste - intre noi, in actiunea politica, si pe noi cu o zdrobitoare majoritate a cetatenilor Romaniei. Anume, rezistenta impotriva acestei puteri aberante pentru Romania, care inseamna presedinte, care inseamna guvern si care inseamna majoritatea parlamentara ce iI sustine", a spus liderul liberalilor, Crin Antonescu.


Liderii Opozitiei s-au reunit, luni, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre corelarea problemelor de tactica parlamentara pe care ar putea sa o dezvolte impreuna. In urma sedintei s-au luat mai multe decizii referitoare la Legea salarizarii, Legea bugetului de stat, precum si la o colaborare intre cele trei partide aflate in Opozitie.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, la finalul reuniunii, ca liderii celor trei partide vor face tot ce le sta in putinta din punct de vedere constitutional ca Legea salarizarii unitare sa nu fie adoptata in varianta acutala pana la finalul acestui an. In acest fel, Guvernul va fi obligat sa revina la nivelul salarial de dinainte de taierile cu 25%, incepand cu 1 ianuarie 2011, asa cum este specificat in legea declarata constitutionala.

Mai mult decat atat, sefia PSD a mers, luni dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu despre problemele actuale ale Romaniei si despre planurile pentru urmatorul an. Social-democratii au raspuns astfel unei invitatii adresate de seful statului privind o intalnire separata cu liderii Opozitiei.

Foto: Intactimages

Dan Voiculescu: "Avem un presedinte incompetent"... Basescu, pentru Financial Times: "Ar fi o greseala imensa ca romii sa-si schimbe denumirea in tigani"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x