Antena Căutare

Basescu: Regina de pe tabla de sah a vamilor se afla printre liderii sindicali

Regina de pe tabla de sah a vamilor se afla printre liderii sindicali. Cel putin asa sustine presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat ziarului Romania Libera. Declaratia vine dupa ce sindicalistii au acuzat implicarea unui partid politic in organizarea retelei de contrabanda de la frontiere.

UPDATE: Ponta: Basescu are dreptate, sindicatul crimei organizate e condus de Blejnar

Traian Basescu sustine ca liderii sindicatelor politistilor si vamesilor stiu mai multe decat spun in scandalul coruptiei de la punctele de frontiera.

"Daca ramanem in termeni sahisti, ma tem ca regina se afla printre liderii sindicali, dar probarea acestui lucru depinde foarte mult de cei care sunt arestati, daca vor recunoaste."

Declaratia presedintelui vine dupa ce mai multi lideri sindicali au acuzat partidul de guvernare ca ar fi in spatele retelei de la frontiera. Desi nu exclude implicarea politicului in acest caz, Traian Basescu sustine ca nu s-au gasit probe care sa incrimineze un anume partid politic.

"In cele sase luni de supraveghere nu s-a depistat nici o legatura directa de transfer de spaga de la punctele de frontiera catre vreun om politic, dar ancheta ne poate rezerva surprize."

Una dintre surprize a fost devoalata de procurorul general al Romaniei: vamesii care si-au trecut averile pe numele rudelor scapa de ancheta.

"Daca un inculpat a cumparat mai multe proprietati pe numele unei bunicute, nu ai ce face. Bunicuta nu e functionar public, nu are declaratii de avere si nu ii poti cere sa dovedeasca de unde a avut bani de vile. Pana nu se modifica Constitutia, nu avem ce face."

Cei mai bogati vamesi din lotul celor arestati sunt cei de la Siret. Agentul-sef Mihai Tocila, cu un salariu de pana in 2.000 lei pe luna, are o vila cu doua etaje. Un alt vames, Simion Coroliuc, si-a ridicat o casa la fel de frumoasa in mai putin de un an. Din declaratiile de avere nu lipsesc masinile de lux.

Sursa: Antena3

Sefii PDL au votat impotriva excluderii lui Dan Pasat din partid... Demisia lui Dan Pasat, ceruta de tot mai multi membri PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x