Antena Căutare

Basescu se razbuna pe Interne pentru "javra ordinara”

Traian Basescu a lansat un atac foarte dur la adresa MAI, aratand ca nu a uitat si nu a iertat ca politistii i-au strigat la poarta Palatului Cotroceni "iesi afara, javra ordinara”. Prezent la bilantul MAI pe anul 2010, Basescu a acuzat coruptia generalizata la nivelul Ministerului si faptul ca niciunul dintre ministrii din ultimii 20 de ani nu a infaptuit mult trambitata reforma.

"Oriunde pui degetul apar elemente de coruptie", a acuzat presedintele, dupa ce anterior spusese ca in minister sunt si oameni care isi fac treaba. Basescu a dat ca exemple de coruptie a angajatilor de la Interne scandalul permiselor de la Pitesti, de anul trecut, operatiunile de la frontiere din zilele acestea, dar si intelegerile politistilor cu grupurile infractionale de pe plan local.

Basescu a spus ca procesele de restructurare a MAI s-au "limitat la aceasta pacaleala", care consta in "invartirea unor casute in organigrama si apoi lasam oamenii la fel". "Va cer in procesul de reformare e o evaluare om cu om", a cerut Basescu, ridicand vocea

"Unul din elementele fundamentale in procesul de restructurare al MAI nu este schema clasica, adica invartim niste casute si lasam oamenii la fel. Toate procesele de restructurare petrecute in acest Minister de foarte multi ani incoace s-au limitat la aceasta pacaleala servita oamenilor politici. Nu este adevarat si nu mai putem spune ca restructuram si eficientizam MAI doar invartind casute in organigrama", a spus Basescu, explicand ca toate actiunile bune ale ministerului sunt puse sub semnul intrebarii ca eficienta din cauza calitatii unora dintre functionari.

"Cel putin eu, cu certitudine, nu voi putea fi pacalit cu aceasta noua reformare. Ceea ce va cer este o evaluare om cu om si ramane in acest minister un personal competent si integru, sau daca nu, reorganizarea este doar o poveste", a continuat seful statului, reiterand faptul ca exista in sistemul guvernamental doua ministere care nu au putut fi reformate in ultimii 20 de ani, nominalizand Ministerul Finantelor si MAI.

"Vreau sa pulverizati grupurile de la nivel judetean si de la nivel national, daca exista. Vreau sa stiu ca ati demontat toate aceste grupari ale ticalosiei si sa aflati catre ce zone se duce protectia acestor grupuri", a continuat Basescu. "Nu am de gand sa va cer mult mai mult de atat, dar ceea ce va cer este sa va faceti datoria in limitele legii si fara menajamente fata de cei care o incalca, indiferent cine sunt ei", a conchis presedintele.

"Eu inchei acum. Am o rugaminte. Nu vreau sa aplaude nimeni, ca nu aveti de ce", spus presedintele in finalul discursului sau, care in unele momente a si starnit reactii din sala, participantii vociferand nemultumiti fata de afirmatiile lui Basescu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Boc: Internele si Finantele, inca restante la restructurare... Victor Ponta se bazeaza pe Elena Udrea: Boc va fi schimbat saptamana viitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x