Antena Căutare

BNS: Puterea vrea sa cumpere voturi prin majorarea salariilor

Decizia de majorare a salariilor are in mod evident legatura cu alegerile, indiscutabil puterea dorind sa cumpere voturi, a declarat presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

"Eu nu am cifre macro in fata ca sa stiu ca anvelopa salariala este sub 7% (...) dar este indiscutabil ca puterea vrea sa cumpere voturi. Te ia cu frisoane cand vezi cum acesti guvernanti se joaca cu destinele a milioane de oameni. Nu sunt impotriva acestui demers, pentru ca se repara o nedreptate, insa acest sacrificiu a milioane de oameni nu se vede in reformarea si modernizarea sistemului public", a declarat Dumitru Costin.

Totodata, Costin a precizat ca presedintele pare sa fi uitat ca nu cu multa vreme in urma guvernantii au adoptat un act normativ potrivit caruia niciun guvern nu ar avea voie sa creasca salariile in prag de alegeri.

In privinta reducerii CAS, presedintele BNS a spus ca sindicalistii raman partizanii acestui tip de masura, dar ca ea ar trebui dublata si de o majorare a salariului minim pe economie, in acest fel putand fi compensata reducerea de fiscalitate pentru a nu strica deficitul macroeconomic.

Foto: Intactimages

Reprezentantii Ungariei la APCE, decorati pentru autodeterminarea minoritatilor... Iubita lui Vanghelie, deputatul Oana Mizil, "divorteaza" de PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x