Antena Căutare

Boc: Cheltuielile publice se reduc cu 20%, cota de combustibil scade cu 50%

Premierul Emil Boc a anuntat astazi, dupa sedinta de guvern, masurile de reducere a cheltuielilor in aparatul de stat. Astfel, autoritatile si institutiile publice isi vor reduce cheltuielile cu bunuri si servicii cu 20% pe trimestrele 3 si 4, prevede OUG adoptata de Executiv.

Institutiile de stat isi vor reduce achizitiile si cheltuielile legate de combustibil, deplasari interne, telefonie, furnituri si mobilier. Cota de combustibil care revenea unui functionar inalt la nivelul diverselor agentii, ministere, autoritati si companii de stat dar si la nivelul Consiliilor Judetene si consiliilor locale se injumatatete, a explicat Boc. Singurul domeniu unde cheltuielile raman aceleasi priveste serviciile medicale pentru personalul acestor institutii.

Premierul a precizat totodata ca reprezentantii statului in consilii de administratie din companii la care statul este actionar minoritar vor fi obligati sa isi doneze indemnizatiile intr-un fond de solidaritate, in caz contrar urmand sa fie demisi.

Emil Boc amai precizat ca Guvernul a adoptat o OUG prin care imprumuta autoritatile locale cu 360 de milioane de euro pentru a achita restantele catre diversi agenti economici, furnizori de bunuri si servicii, agenti economici care la randul lor au datorii la bugetul de stat. Termenul de rambursare este de maxim 5 ani, cu o perioada de gratie de un an, dobanda este de 6,25%.

"Prin aceasta decizie, dorim sa iesim dintr-un cerc vicios prin care statul are datorii la firme, firmele au datorii la bugetul de stat si exista blocaje in economie", a subliniat Boc.

Ministrii Seitan, Funeriu si Dumitru isi vor depune astazi demisiile... UDMR si UNPR conditioneaza ramanerea la guvernare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x