Antena Căutare

Boc: Monica Iacob-Ridzi a trimis o cerere de autosuspendare din PDL

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sambata, ca Monica Iacob-Ridzi a transmis Biroului Permanent o cerere de autosuspendare din partid.

Intrebat daca Monica Iacob-Ridzi a depus o cerere in acest sens, presedintele PDL, Emil Boc, a raspuns afirmativ.

"Da. A trimis cerere de autosuspendare din partid", a spus Boc, mentionand ca o formula statutara va fi consfintita in 5 martie, data la care urmeaza sa aiba loc reuniunea Consiliului National de Coordonare (CNC).

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat recent ca a decis sa propuna Consiliului National de Coordonare al PDL ca acei membri PDL care sunt trimisi in judecata prin rechizitoriu al Parchetului sa fie suspendati din partid pana la solutionarea definitiva in justitie a situatiei lor.

Actualul Statut al PDL nu contine prevederi in acest sens.

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a declarat recent ca s-ar fi autosuspendat din partid daca statutul formatiunii i-ar fi permis.

Ea s-a declarat in favoarea propunerii lui Emil Boc referitoare la suspendarea din partid a celor trimisi in judecata, dar a spus ca si-ar dori sa aiba si acum posibilitatea statutara de a se autosuspenda in faza de urmarire penala.

Ridzi a precizat ca nu va demisiona din Parlament, argumentand ca statutul de parlamentar nu impiedica derularea procedurii in Justitie in cazul sau, precum si ca a fost aleasa prin vot uninominal, iar semnalele din partea alegatorilor din colegiul sau din Hunedoara sunt ca trebuie sa-si continue activitatea.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in decembrie 2010, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale.

Sursa: Antena3

Boc inca nu-l demite pe Blejnar... UPDATE! Kelemen Hunor, noul presedinte UDMR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x