Căutare Live

Bucurestiul, cu deschidere la Dunare: Localitati din Dambovita si Giurgiu, in zona metropolitana

In cinci ani, Bucurestiul ar putea avea deschidere la Dunare. Zona Bucuresti-Ilfov se va dezvolta in trei etape, urmand ca, pana in 2016, sa cuprinda Oltenita si localitati din judetele Dambovita si Giurgiu, potrivit proiectului de regionalizare.

Zona metropolitana Bucuresti se va mari in trei etape. In prima etapa, se vor comasa actualul teritoriu al Bucurestiului si judetul Ilfov, si vom avea 48 de unitati administrativ teritoriale pe o suprafata de 2.800 de kilometri patrati.

In cea de-a doua etapa, zona metropolitana Bucuresti-Ilfov se va mari la 62 de localitati.

In cea de-a treia etapa, zona va fi extinsa pana la Dunare, cuprinzand localitati precum Giurgiu si Calarasi.

Prin ce schimbari va trece Bucurestiul

Bucurestiul va suferi cateva modificari importante. Campusurile universitare se vor muta in nordul Bucurestiului, iar depourile RATB vor fi scoase din Capitala.

Actualul Consiliu General al Municipiului Bucuresti urmeaza sa fie inlocuit de Consiliului General al zonei metropolitane Bucuresti. Numarul de consilieri va creste de la 95 la 105. Consilierii vor fi alesi uninominal.

In plus, Guvernul va numi un guvernator ce va prelua atributiile prefectului.

Va exista si un consiliu consultativ ce va purta numele de Delegatia Permanenta a zonei metrolopitane si va avea rol consultativ.

Sursa: Antena3

Udrea catre USL: ''Baieti, de ce va e frica nu scapati!'', PDL-ul nu renunta la Legea Capitalei... Romania sparta in 8. Vezi cine ar iesi ”voievod” la urmatoarele alegeri!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri