Antena Căutare

Camataria, interzisa prin lege

Unii isi pierd casele, iar altii chiar vietile. Mii, poate zeci de mii de romani, au cazut victime camatariei. Fenomenul s-a raspandit in Romania ca o caracatita din cauza legislatiei permisive. De astazi, insa, flagelul este pus la zid. Camataria este ilegala!

Camera Deputatilor a adoptat, marti, propunerea legislativa privind interzicerea activitatii de camatarie, fiind inregistrate 168 de voturi "pentru", 98 "impotriva" si 10 abtineri.

Proiectul de lege, care prevede ca activitatea de camatarie se va pedepsi cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani, a fost initiat de parlamentari ai PDL si ai minoritatilor nationale.

Textul legislativ precizeaza ca "prin camata se intelege dobanda excesiva, pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut", iar camatarul este definit ca fiind "persoana care da imprumuturi banesti in schimbul unei camete".

Initial, proiectul de lege prevedea sanctionarea camatarilor cu inchisoare de la 1 an la 3 ani, insa deputatii juristi au propus ca sanctiunea sa fie de inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Proiectul de lege care interzice activitatea camatariei a fost respins de Senat, dar Camera Deputatilor este for decizional.

Udrea: Trebuie doar sa apara femeia potrivita pentru postul de premier... Ion Iliescu, huiduit la Iasi: "Mai, animalule!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x