Căutare Live

Casuneanu: "Ideea ca o persoana precum Catalin Voicu ar putea ajunge ministru de Interne mi-a inspirat frica"

Costel Casuneanu a declarat, atat procurorilor cat si in fata instantei, ca se simtea intimidat de senatorul Catalin Voicu si ca i-a dat acestuia bani de teama ca acesta ar putea ajunge ministru de Interne si, in cazul unui refuz, s-ar putea razbuna, potrivit rechizitoriului procurorilor in acest caz. Pe de alta parte, Radu Dan Floarea, presupusul fin al lui Catalin Voicu si cel la care senatorul sustine ca au ajuns cei 200.000 de euro primiti de la Costel Casuneanu, a recunoscut in fata anchetatorilor ca senatorul a incercat sa-l determine sa dea declaratii mincinoase in legatura cu banii

Potrivit rechizitoriului intocmit de Directia Nationala Anticoruptie, Costel Casuneanu afirma ca l-a perceput pe Catalin Voicu drept "o persoana puternica, in sensul ca era inconjurat de oameni foarte puternici".

"Uneori, din dorinta de a lasa o impresie favorabila in privinta sa, sub aspectul puterii pe care o are in viata publica, (Voicu, n.r.) vorbea despre relatiile sale cu oameni politici, magistrati, avocati, generali, persoane cu functii de conducere din Politia Romana, persoane din serviciile secrete. Cred ca proceda in acest mod deoarece voia sa ma impresioneze si sa-si etaleze puterea care nu era numai la nivel declarativ, ci i-am perceput-o si prin prisma persoanelor pe care le-am vazut in anturajul sau", spune omul de afaceri Costel Casuneanu, citat de procurori in rechizitoriul intocmit in cazul Voicu.

Exemplificand, Casuneanu nominalizeaza cateva dintre persoanele "importante" pe care le-a vazut in anturajul senatorului Catalin Voicu: generalul Isac, prezentat lui Casuneanu ca "facand parte din serviciile secrete", generalul Suceava de la Academia de Politie, generalul Marin de la SRI, Marian Vanghelie, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc sau "domnul Georgescu de la DGA" (Directia Generala Anticoruptie a Ministerului de Interne, n.r.).

In fata judecatorilor instantei supreme, Casuneanu declara, in 9 aprilie, ca Voicu i-a inspirat frica.

"Arat ca Voicu mi-a inspirat frica la ideea ca o persoana ca el ar putea sa ajunga ministru de Interne, pentru ca «te leaga imediat», purtam aceasta idee in subconstientul meu", afirma Casuneanu in declaratia din 9 aprilie din fata instantei supreme, document citat in rechizitoriul intocmit de procurorii DNA.

Citeste articolul integral pe hotnews.ro

Salarii din care Guvernul vrea sa taie 25%: invatator 964 lei, medic rezident 800 lei... PSD sesizeaza Curtea Constitutionala pe legile pe care Guvernul isi va angaja raspunderea...
Ultimele știri