Antena Căutare

Ce a făcut Liviu Dragnea în ziua în care i s-a dat voie să iasă din închisoare. „A preferat să...”

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare joi, pentru o zi, ca urmare a unei decizii a conducerii Penitenciarului Rahova. S-a aflat cum și-a petrecut orele de libertate fostul lider PSD.

Decizia de a-l elibera pe Liviu Dragnea a fost luată de conducerea Penitenciarului Rahova, după ce a mai existat o astfel de decizie, de ziua sa de naștere (28 octombrie), care a fost anulată ulterior.

Conducerea Penitenciarului Rahova l-a considerat un deținut model, revenind astfel asupra deciziei de a-i bloca permisia inițială.

Din punct de vedere legal, permisia de o zi se acordă după patru luni, Liviu Dragnea fiind încarcerat de cinci luni, însă oamenii din sistem afirmă că de cele mai multe ori acestea se acordă după cel puțin un an de zile de pedeapsă.

În timpul celor 24 de ore în care a fost liber, Liviu Dragnea nu luat legătura cu nimeni din partid și a preferat să stea cu familia - iubita sa, Irina, și copiii lui, Valentin și Alexandra, dar și cu câțiva prieteni apropiați, potrivit Antena 3.

Sorin Dumitrașcu, lider de sindicat la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), a declarat la Digi 24 că „deținuții au dreptul să primească recompense, problema e când deținuții VIP le primesc și mai repede și mai des”.

„Mai e și o problemă de legalitate. Legea prevede că deținuții care au și alte cauze penale în curs nu pot primi învoire sau permisie. Prima întrebare ar fi dacă s-a verificat acest aspect, pentru că știm că deținutul în cauză are și alte cauze penale”, a adăugat el, precizând că cinci luni e un termen „destul de scurt” pentru o astfel de „recompensă”.

Acesta a mai spus că alți deținuți la fel de „disciplinați” și „serioși” nu primesc învoiri de a ieși câte o zi din închisoare: „Sunt deținuți care nu primesc niciodată, majoritatea de fapt nu primesc niciodată. Cei care primesc, primesc după un an, doi sau mai târziu”.

Dumitrașcu a spus despre „deținuții protejați”, așa cum sunt ei caracterizați de lege și care se referă la cei care au deținut funcții importante, ajung să vie de fapt deținuți VIP: „Problema e că de la această protecție legală care ar trebui să fie o măsură de siguranță se ajunge la excese”.

Liviu Dragnea este deținut la Penitenciarul Rahova, după condamnarea la trei ani şi șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare.

Kelemen Hunor: Miniştrii respinşi de comisiile de specialitate ale Parlamentului ar fi trebuit înlocuiţi... Dăncilă: După ce ne-au prezentat un program de guvernare improvizat, fără vreo legătură cu priorităţile românilor, Iohan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x