Antena Căutare

Ce venituri a încasat Traian Băsescu, fostul președinte al României, potrivit declarației de avere

Fostul președinte al României a reușit să strângă o avere consistentă, conform celei mai recente declarații a veniturilor sale. Află din rândurile de mai jos despre ce sume este vorba!

Ce venituri a încasat Traian Băsescu, fostul președinte al României, potrivit declarației de avere Galerie
Ce venituri a încasat Traian Băsescu, fostul președinte al României, potrivit declarației de avere | Hepta

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a încasat de la Parlamentul European peste 150.000 de euro, potrivit ultimei declarații de avere, citată de adevarul.ro.

Cu toate acestea, banii pe care îi primește din pensii sunt mai mici, asta după ce a rămas fără îndemnizația specială de fost președinte. Iată ce avere a strâns Traian Băsescu până acum!

Citește și: Ce salariu avea Gabriela Firea la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, conform declarației de avere

Ce venituri a încasat Traian Băsescu, fostul președinte al României, potrivit declarației de avere

În anul 2022, salariul lui Traian Băsescu s-a ridicat la suma de 88.140 de euro. Tot de la Parlamentul European, fostul președinte al României a mai încasat și suma de 91.388 de euro, reprezentând „diurnă deplasare, diurnă de distanță și misiuni”, precum și o sumă forfetară de 57.538 de euro, potrivit sursei citate mai sus.

Traian Băsescu a încasat și o pensie de 82.092 de lei pentru anii de activitate în câmpul muncii. Îndemnizația de fost președinte este, în schimb, mult mai mică, adică de 45.417, el pierzând-o în primăvara anului 2022, după ce ÎCCJ a dat hotărâre definitivă de colaborare a acestuia cu Securitatea.

Potrivit unor modificări legislative vizualizate de sursa menționată mai sus, foștii șefi de stat care au colaborat cu Securitatea ramân fără beneficii.

Alte venituri le-a încasat și din titlurile de stat (87.612 de lei și 7.425 de lei), precum și 10.642 de lei din acțiunile la ROMGAZ.

Ce obiecte de valoare deține Traian Băsescu, fostul președinte al României

Traian Băsescu deține un apartament achiziționat în anul 2022 în București, dar și un teren intravilan, tot în București. El mai are o singură mașină, fabricată în anul 2012. În conturile curente are circa 40.000 de euro, 47.000 de lei și 6.000 de dolari.

Fostul președinte are și titluri de valoare, certificate, obligațiuni, toate fiind la Ministerul de Finanțe. Acestea valorează 2,39 milioane lei și 411.000 de euro.

La capitolul obiecte de valoare, Traian Băsescu mai deține ceasuri de aur și oțel în valoare de 70.000 de euro, bijuterii de aur în valoare estimată de 50.000 de lei și tablouri de 25.000 de euro, potrivit Adevărul.

Traian Băsescu a contestat decizia instanței supreme care l-a făcut colaborator al Securității comuniste

Traian Băsescu, fostul președinte al României, nu acceptă decizia instanței supreme care l-a făcut colaborator al Securității comuniste, așa că, pe 27 iulie 2022, a depus o cerere de revizuire la Curtea de Apel București, prin care a cerut anularea hotărârii, potrivit Adevărul.

Potrivit CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității), citat de sursa menționată mai sus, fostul preşedinte, Traian Băsescu, ar fi dat note informative care ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

La rândul său, fostul președinte al țării a negat acuzațiile și a susținut că notele informative nu au fost scrise de el, ci de un ofițer de legătură al Securității, care ar fi folosit informațiile obținute de la el în cadrul unor discuții normale, potrivit realitatea.net.

Citește și: Cum arată femeia cu care e căsătorit noul premier al României. De ce refuză soția lui Marcel Ciolacu să se mute în București

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x