Antena Căutare

UPDATE! Cererea de suspendare a lui Basescu va fi votata vineri. Vezi ce prevede aceasta!

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca in urma sedintei de astazi s-a decis ca joi, la ora 10.00, sa se dea citire cererii de suspendare a presedintelui. Dupa aceasta citire, presedintele va fi anuntat de decizie, dupa care isi va putea spune punctul de vedere in fata Parlamentului.

UPDATE 19.37: Presedintele Traian Basescu a primit, miercuri, la ora 19.05, de la Parlament, solicitarea privind suspendarea sa din functie, anunta Presedintia, care nu precizeaza daca seful statului va participa la sedinta Camerelor reunite pe tema suspendarii sale.

Antonescu, a declarat, miercuri, ca plenul comun va propune, joi, Curtii Constitutionale un termen pentru formularea unui aviz referitor la cererea de suspendare a presedintelui, mentionand ca acesta va fi de "circa 24 de ore".

"Le vom propune un termen de circa 24 de ore", a sustinut Antonescu, precizand ca avizul ar putea veni pana vineri, in partea a doua a zilei.

Dupa primirea acestui aviz, va avea loc o a doua sedinta extraordinara, in care se va discuta si se va vota suspendare presedintelui.

"Vineri speram sa primim acest aviz, fie el favorabil sau nu."

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a anuntat, miercuri, ca documentul pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu este finalizat, contine 17 pagini si se refera la ultimii doi ani si jumatate.

Potrivit Antena3, documentul contine 7 motive de suspendare. Presedintelui i se reproseaza incalcari repetate ale Constitutiei.

I. Presedintele a uzurpat rolul prim-ministrului si s-a substituit in atributiile constitutionale ale Guvernului.

II. Presedintele a incalcat in mod repetat drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor prevazute in Constitutie.

III. Presedintele a incalcat in mod repetat principiul separatiei puterilor in stat si independenta justitiei.

IV. Presedintele a initiat un proiect neconstitutional de revizuire a Constitutiei si a incalcat procedura de revizuire a Constitutiei prevazuta de legea fundamentala.

V. Presedintele a instigat la nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale si a facut presiuni directe asupra judecatorilor Curtii, facandu-le „vizite" inaintea unor decizii importante.

VI. Presedintele a incalcat sistematic principiul neapartenenței politice a persoanei care ocupa functia prezidentiala si a abandonat rolul constitutional de mediator in stat si in societate.

VII. Presedintele a incalcat in mod grav prevederile Constitutiei si principiul fundamental al democratiei reprezentative, atunci cand declara ca nu va numi un Prim-ministru din partea USL, chiar daca aceasta formatiune politica va obtine majoritatea absoluta in Parlament.

Citeste si Antena3!

FOTO: Intact Images

Guvernul a modificat Legea Curtii Constitutionale. CCR nu se mai poate opune suspendarii presedintelui ... UPDATE! Suspendarea presedintelui, pe repede-inainte: CCR se intruneste vineri, la 9.00, Parlamentul voteaza la 17.00!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x