Căutare Live

Cezar Preda: “Boc trebuia sa-l dea afara imediat pe Vladescu, dar nu este in stare”

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, la RFI Romania, ca este foarte ingrijorat pentru ca primul-ministru nu isi poate "stapani" Cabinetul. Preda a declarat ca Boc trebuia "sa-l dea afara imediat" pe ministrul Finantelor, dar "nu este in stare sa faca acest lucru"

"Sincer, sunt foarte ingrijorat. Daca pana acum, in mediile politice si economice romanesti se vehicula faptul ca prim-ministrul cu greu isi poate stapani Cabinetul, iata, acum, in ultima perioada si noi, din interiorul Partidului Democrat, vedem foarte clar acest lucru. Pentru mine, cel putin, nu este nicio surpriza ce-a facut ministrul Finantelor. El face acest lucru cand doreste, cum doreste, spune ce vrea. Prim-ministrul nu poate decat sa fie reactiv la ceea ce spun domnul Vladescu si domnul Seitan, daca mai tineti minte", a declarat vicepresedintele PDL.

Cezar Preda a mai spus ca ii pare rau pentru prim-ministru ca "a ajuns de nu-l mai asculta absolut nimeni".

"Nu e bine sa vedem in ultima luna ca s-au luat decizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finante, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, in ansamblu. Ce sa-nteleaga cetatenii Romaniei, decat ca e un haos ? E vina primului-ministru. Primul-ministru trebuia sa-l dea afara imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e in stare sa faca acest lucru, ii e frica nu stiu de cine. Nu-mi dau seama cum isi permite un ministru sa saboteze un Cabinet intreg si sa-l duca in ridicol pana la urma pe prim-ministru, de fiecare data cand acesta incearca sa se preocupe de ceea ce are nevoie tara acum: sa scapam de inundatii, sa trecem peste criza", a adaugat Cezar Preda.

Vicepresedintele PDL a mai declarat: "Noi asistam, ca si dumneavoastra, la o chestiune incredibila: un Cabinet in care primul-ministru afla ultimul de ce spune cate un ministru! Si totusi, nu doreste sa ia masuri!".

Pe de alta parte, Cezar Preda a spus ca nu crede ca remanierea Guvernului se va face in toamna.

"Cum poate cineva sa creada ca ei vor face reforma interna a administratiei centrale, cand n-au facut-o pana acum? De ce n-au facut-o de un an si jumatate? Bun, de ce n-au facut-o de sase luni? De ce ar face-o acum? Cate agentii si autoritati s-au redus pana acum? Nici una! De-abia de acum se gandesc. De-abia de acum se iau decizii. Da, dar taierea salariilor s-a facut de la 1 iulie! Si noi de-abia acum ne gandim ce vom face in interiorul Cabinetului si-n interiorul administratiei centrale? Nu e corect si nu e de inteles! Foarte multi lideri ai Partidului Democrat Liberal nu agreeaza asemenea chestiuni, pentru ca aceasta actiune nu este credibila pentru niciun cetatean al Romaniei", a mai declarat liderul democrat-liberal.

Sursa: jurnalul.ro

Valul lui Traian versus vila lui Videanu... Mircea Geoana implineste astazi 52 de ani...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri