Antena Căutare

Cezar Preda: "Declaratia presedintelui la adresa mea, una nervoasa"

Vicepresedintele PDL, deputatul Cezar Preda, considera ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu la postul public de televiziune facute luni seara la adresa sa au fost ''declaratii nervoase''. Seful statului a declarat luni seara, la TVR, ca pe Cezar Preda nu il recomanda nimic pentru a candida pentru o functie in PDL, aratand ca acesta nu a castigat nici macar alegeri locale.

''Presedintele este suparat pe lipsa mea de sustinere a proiectului premierului tehnocrat. Repet, chiar daca se va mai supara inca o data, nu cred in acest proiect cu premier tehnocrat si reafirm ca este pur si simplu o jignire la inteligenta romanilor sa spui ca recredibilizezi Partidul Democrat Liberal aducand un premier tehnocrat",


In privinta candidaturii sale la functia de secretar general al PDL, deputatul a spus ca este dreptul sau constitutional de a candida la ce functie doreste.

''Este dreptul constitutional al domniei sale (al sefului statului - n.r.) sa faca aceste declaratii, asa cum este si dreptul meu constitutional sa candidez unde vreau eu. Eu nu candidez unde trebuie sa-mi spuna altii sa candidez, eu candidez unde cred eu ca pot sa fac fata. Ce ma recomanda pe mine, ma recomanda multe lucruri, asa ca nu o sa renunt pentru faptul ca intr-o seara, nervos, presedintele Romaniei face afirmatii impotriva mea. In judetul meu, eu sunt un om respectat si la orice ora cred ca iau voturi mai multe decat ia presedintele Romaniei', a mai spus Cezar Preda.

Presedintele Traian Basescu a sustinut ca nu a mai avut discutii cu liderii PDL in ceea ce priveste varianta unui premier tehnocrat. El a adaugat ca 'nu are cea mai mare predispozitie' pentru a discuta despre atributiile sale constitutionale.

Seful statului a afirmat ca le-ar fi explicat liderilor PDL la intalnirea de duminica seara ca este prerogativa sa constitutionala numirea premierului.

"Da, este adevarat. Fusese declaratia lui Cezar Preda care isi dadea cu parerea. El nu a reusit sa castige alegerile la Buzau ca primar si a aflat ca el se pronunta pe prim-ministri... Sa-si vada fiecare de responsabilitatile si de atributiile lui", a mai spus presedintele.

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca intentioneaza sa candideze pentru postul de secretar general al partidului si ca il sustine pe Vasile Blaga pentru sefia formatiunii. Mai mult, Preda a mentionat ca ar fi 20 de filiale judetene care l-ar sustine pe Vasile Blaga la sefia PDL.

sursa:Hotnews

foto:Intact Images

Udrea anunta pe Twitter si Facebook ca il sustine pe Boc la presedintia PDL... Comunicat PSD: Romania risca procedura de infringement datorita noului Cod al Muncii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x