Antena Căutare

Cina de taina - Mesajul lui Basescu: Boc sau nimic

PDL trebuie sa comunice astazi la Cotroceni daca il mai vrea pe premier.


Ceilalti, care nu au avut curajul sa chiuleasca, au fost obligati sa-si inchida telefoanele pe parcursul sedintei si sa asculte pentru a treia oara discursul acuzator la adresa modului in care PDL s-a transformat in partid clientelar.

"PDL se pesedizeaza", a spus Basescu, acuzandu-i pe ministrii ca "l-au sabotat" pe Emil Boc nefiind in stare sa ia nici o masura pentru reducerea cheltuielilor. "V-am spus sa ramaneti doar cu cate doi secretari de stat, sa nu mai faceti angajari la cabinetele demnitarilor, voi nu puteti sa desfiintati nici agentiile alea", a spus presedintele.

Surse participante la sedinta au declarat pentru Jurnalul National ca Traian Basescu a prezentat cifre de la Institutul de Statistica potrivit carora in primul trimestru al anului 2010 cheltuleile de personal au crescut cu 9,1% fata de cheltuielile din ultimul trimestru al anului 2009, ceea ce arata ca, in loc sa faca economie, Cabinetul a crescut aparatul bugetar.

In aceste conditii, aratand o dezamagire fata de guvernarea propriului partid, dar si fata de cei care si-au recunoscut public propriile nemultumiri si au amenintat ca vor vota pentru demiterea Guvernului, Traian Basescu le-a dat oamenilor sai un ultimatum, care expira chiar astazi.

"Sa spuneti foarte clar daca mai vreti sa stati la guvernare. Daca nu mai vreti, nu e nici o problema, vin altii in loc. Sa va calculati maine la Camera si la Senat, in grupurile voastre parlamentare, si sa luati o decizie: il mai sustineti pe Emil Boc sau nu, ca daca nu mai vreti, nu are nici un rost sa isi mai asume raspunderea", i-a somat seful statului pe democrat-liberali.

Unul dintre parlamentarii din sala a tinut sa faca exces de zel, spunand ca "PDL este cel mai puternic partid si este condamnat sa ramana la guvernare", fapt care l-a facut pe Basescu sa ii ameninte pe democrat-liberali ca il va nominaliza pe Crin Antonescu premier.
"Hai dom'le, las-o balta, ca nu sunteti condamnati la guvernare, uite, Antonescu s-a oferit azi sa fie el premier, deci am si cu cine sa fac guvernul daca nu mai pot cu voi", a replicat presedintele, razand.

De altfel, intalnirea de la Snagov a fost calificata de catre participanti drept una destul de relaxata, mai ales ca atmosfera a fost destinsa de un incident amuzant in care au fost implicati cativa deputati ai PDL, care s-au ratacit prin padurea Snagov.
Deputatii, care veneau de la Hotelul Bucuresti cu un microbuz al Parlamentului, au ajuns la sedinta de-abia dupa vreo ora, Basescu facand haz pe seama lor: "Daca nu sunt in stare sa gaseasca Snagovul, cum vor ei sa guverneze?".

In afara de eforturile depuse de Traian Basescu pentru a-i convinge pe parlamentarii PDL sa nu se revolte impotriva Guvernului Boc, se poarta tratative si cu cei de la UNPR, partid ai carui parlamentari s-au manifestat de asemenea in opozitie fata de redu¬cerea sariilor si a pensiilor.

Astfel, liderii PDL au promis sefilor UNPR, Marian Sarbu si Gabriel Oprea, ca daca parlamentarii lor nu "tradeaza", va avea loc de mult promisa demitere a ministrului Seitan, pentru ca portofoliul de la Munca sa revina lui Marian Sarbu.
De altfel, vineri, Gabriel Oprea a anuntat ca daca va fi solicitat sa ocupe noi portofolii, partidul nu se va da la o parte.

Saracia in varianta finala: Vezi ce taie Guvernul!... Asumare sub presiunea strazii: Vezi calendarul protestelor sindicalistilor si pensionarilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x