Antena Căutare

Cine au fost părinții lui Nicușor Dan. Primarul Capitalei a copilărit în Făgăraș, unde tatăl său deține mai multe proprietăți

Nicușor Dan s-a născut în Făgăraș, acolo unde tatăl lui încă locuiește. Iată ce meserii au avut părinții politicianului.

Cine au fost părinții lui Nicușor Dan. Primarul Capitalei a copilărit în Făgăraș, unde tatăl său deține mai multe proprietăți Galerie
Nicușor Dan s-a născut în Făgăraș, acolo unde tatăl lui încă locuiește. Iată ce meserii au avut părinții politicianului. | Profimediaimages.ro

Nicușor Dan a crescut nu departe de cetatea Făgărașului și de liceul Radu Negru. Locuința în care a copilărit edilul este ascunsă de un gard înalt și îngrijit, ca mai toate curțile din zonă.

Acum acolo locuiește doar Grigore Dan, tatăl politicianului, după decesul soției, care a survenit în anul 2021.

Cine au fost părinții lui Nicușor Dan, primarul orașului București

Despre părinții lui, Nicușor Dan a vorbit în timpul primei curse pentru fotoliul de primar al Bucureștiului: ”Tata a lucrat ca muncitor într-un combinat chimic, într-o secţie în care se fabrica dinamită. Mama a fost contabilă. Acum, amândoi sunt pensionari”.

Articolul continuă după reclamă

În 2021, edilul municipiului București o pierdea pe maa sa. ”Soția mea a murit acum 8 luni, acum sunt singur. Nu împlinise încă 80 de ani, a făcut un infarct și asta a fost, n-am mai avut ce face”, a declarat pentru Fanatik tatăl lui Nicușor Dan în februarie 2022.

Citește și: Cum arată casa în care locuiește Nicușor Dan. Plătește 550 de euro chirie pe lună

Într-o declarație emoționantă, primarul Capitalei a mărturisit că pierderea mamei sale în 2021 a fost o lovitură dureroasă pentru el și pentru tatăl său, Grigore Dan, care acum trăiește singur.

”Cu Nicu când vorbesc, vorbesc de ale noastre, nu i-am dat niciodată sfaturi despre politică, despre primărie sau despre lucruri care nu mă privesc. Am avut mereu încredere în copiii mei că își fac bine treaba, nu i-am încurcat niciodată cu sfaturi despre un domeniu la care nu mă pricep”, povestea Grigore Dan pentru sursa menționată anterior.

Conform Fanatik, pe numele lui Grigorie Dan se află mai multe suprafețe de teren. Acestea apar într-o secțiune de anunțuri publice, cu planuri și tabele parcelare întocmite pentru UAT Făgăraș, conform articolului 27 din legea Fondului funciar nr. 18/1991.

Primul titlu de proprietate a fost eliberat pe 8 martie 2018 și se referă la un teren arabil cu o suprafață de 5.600 metri pătrați, în timp ce al doilea titlu datează din 24 septembrie 2020, referindu-se la o parcelă cu o suprafață de 2.500 metri pătrați aflată în Făgăraș.

Al treilea act de proprietate pe numele lui Grigorie Dan a fost eliberat pe 7 octombrie 2020, în cazul unei parcele de 10.000 metri pătrați, cea mai mare suprafață de teren din portofoliul imobiliar al tatălui lui Nicușor Dan. Ultimul act de proprietatea datează din 13 mai 2022 și a fost eliberat pentru o parcelă cu o suprafață de 2.300 metri pătrați.

Ce declarații a făcut Nicușor Dan după câștigarea alegerilor

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că intenţia lui este să rămână independent, deşi a fost susţinut de partidele din Alianţa Dreapta Unită la alegerile de duminică. El a respins şi ideea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale din toamnă, afirmând că a început nişte lucruri şi ştie ce e de făcut.

Nicuşor Dan a fost întrebat la Digi24 dacă rămâne independent sau se va alătura unui partid, după rezultatul alegerilor.

”Nu, faptul că am fost independent m-a ajutat în aceşti trei ani şi jumătate pentru a discuta cu trei partide care m-au susţinut, acum vor fi mai multe şi intenţia mea este să rămân independent”, a spus Nicuşor Dan.

Citește și: Cum sună vocea Jessicăi Alves, fostul bărbat Ken, după multiplele intervenții la nas și buze. Are peste 100 de operații estetice

El a precizat că, în plus, activitatea de la Primărie este intensă, consistentă şi nu are timp de politică de partid.

”Ştiu ce înseamnă, am fost acolo, dar în momentul ăsta nu”, a mai spus Nicuşor Dan.

Despre o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale din toamnă, Nicuşor Dan a spus că nu ia în calcul o astfel de candidatură.

”Nu, am spus asta de mai multe ori. (..) Am început nişte lucruri, ştiu ce e de făcut aici”, a completat el.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x