Antena Căutare

Cine este Raluca Turcan, vicepremierul din Cabinetul Ludovic Orban. Cum arăta la începutul carierei și cât de mult s-a schimbat de-a lungul timpului. Galerie foto

Raluca Turcan este vicepremier, fără portofoliu, în Guvernul Orban, pentru învestirea căruia s-a implicat în negocieri. Este parlamentar din 2004, iar de-a lungul timpului, s-a schimbat considerabil. A trecut de la o înfățișare simplă la una apreciată de experții în materie de modă din România.

Născută pe 2 aprilie 1976, Botoșani, Raluca Turcan este deputat în Parlamentul României, la al patrulea mandat. Ea a avut cele mai mari scoruri, la alegeri, în organizaţia Sibiu, pe care o conduce, și, recent, s-a implicat și în negocierile pentru moţiunea de cenzură.

La începutul carierei ei, în 2004, Raluca Turcan a intrat în Parlament pe listele Alianței Dreptate și Adevăr, PNL-PD.

Raluca Turcan a a fost președintele interimar al PNL din 21 decembrie 2016, în urma demisiei Alinei Gorghiu, până pe 17 iunie 2017. A fondat, împreună cu Theodor Stolojan, Partidul Liberal Democrat (PLD), în 2007. După unirea Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat, prin absorbția celui din urmă, Raluca Turcan a fost numită vicepreşedinte în conducerea partidului. În prezent, Raluca Turcan este prim-vicepreşedinte PNL.

A candidat din partea PDL la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 pentru un post de deputat în orașul Sibiu. A câștigat cu aproximativ 47% un nou mandat.

Cine este Raluca Turcan, vicepremierul din Cabinetul Ludovic Orban. Cum arăta la începutul carierei și cât de mult s-a schimbat de-a lungul timpului. Galerie foto

Studiile liberalei Raluca Turcan

Raluca Turcan este economist și specialist în comunicare și relații publice, dar în Parlament s-a manifestat pe domeniul educației, fiind membru al comisiei de învățământ al Camerei Deputaților.

A absolvit în 1999 Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, diplomă în economie și SNSPA București, fiind masterand în Comunicare și Relații Publice.

De asemenea, a făcut și un cursul postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale: Securitate și Bună Guvernare, din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, la Colegiul Național de Apărare.

Între 1996 și 1999, a fost bursieră a Institutului Puşkin din Moscova, de unde ar fi obținut o „diplomă în rusă comercială”, potrivit CV-ului său.

„Eu am absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. După admiterea la această facultate, am primit o bursă din partea Guvernului României, din partea ţării mele. Am privit această bursă de câteva luni la Moscova ca pe o şansă de a acumula cunoştinţe”, spunea Turcan despre bursă.

Potrivit CV-ului, Raluca Turcan este cetăţean de onoare al Statului Nebraska, SUA.

Cine este Raluca Turcan, vicepremierul din Cabinetul Ludovic Orban. Cum arăta la începutul carierei și cât de mult s-a schimbat de-a lungul timpului. Galerie foto

Și-a schimbat radical învățișarea

La începutul carierei sale, Raluca Turcan apărea în public cu rochii și fuste asortate adesea cu bentițe. Însă, de-a lungul timpului, și-a modificat înfățișarea.

Poartă tunsori în tendințe și se îmbracă numai de la case celebre de modă. La un moment dat, designerul Cătălin Botezatu a spus despre ea că este cea mai bine îmbrăcată femeie din politica românească, surclasând-o pe Elena Udrea.

„Din punct de vedere vestimentar și al atitudinii, mi se pare extraordinar de bine îmbracată. Are atitudine, prestanță, poarta de cele mai multe ori haine de firmă”. a spus Cătălin Botezatu despre Raluca Turcan.

Cine este Raluca Turcan, vicepremierul din Cabinetul Ludovic Orban. Cum arăta la începutul carierei și cât de mult s-a schimbat de-a lungul timpului. Galerie foto

„Raluca Turcan este un model de eleganță feminină în politică, prin prisma faptului că, deşi poartă haine decente, nu arată niciodată bătrânicios, reuşeşte să îmbine piesele în trend cu cele clasice şi foloseşte întotdeauna haine din ţesături de calitate, fapt ce conferă rafinament ţinutelor”, a apreciat și Adina Buzatu.

Potrivit declarației sale de avere, Raluca Turcan deține bijuterii în valoare de 7.000 de euro.

Raluca Turcan este căsătorită din anul 2004, cu Valeriu Turcan, fostul purtător de cuvânt al fostului președinte Traian Băsescu. Ea și soțul ei au împreună un fiu în vârstă de 12 ani. Naș de cununie le-a fost Theodor Solojan.

Premieră la alegerile prezidențiale 2019: BEC nu va mai anunța rezultate provizorii... Mihai Sturzu, fost lider TSD: Ponta a acceptat în Pro România „lingăii de clanţe”. Daciana Sârbu: Noi i-am spus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x