Antena Căutare

Cine este Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier

Viorica Dăncilă a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier,

Viorica Dăncilă a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier, au declarat pentru AGERPRES surse social-democrate.

Nominalizarea ar fi fost votată de forul de conducere în unanimitate, cu o abţinere, după ce ieri Mihai Tudose a demisionat din această funcție.

Viorica Dăncilă este membru al Partidului Social Democrat. Din 2014, aceasta a fost aleasă deputat în Parlamentul European, pe listele PSD, pentru al doilea mandat. De asemenea, Viorica Dăncilă deține, din 2015, funcția de președinte al Organizației Femeilor Social Democrate.

În iulie 2014, eurodeputata a fost aleasă vicepreședintă a Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, fiind reconfirmată în această funcție în 2017.

Eurodeputata a fost nominalizată la premiul Europarlamentarul anului 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și, respectiv, Cercetare și Inovare. Și în 2015, Viorica Dăncilă fusese nominalizată pentru premiul de cel mai bun europarlamentar la categoria Agricultură.

Viorica Dăncilă a devenit membru al Partidului Social Democrat în anul 1996, în organizația din Teleorman a PSD. De-a lungul anilor a deținut poziții alese atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean, până în anul 2009, când a fost aleasă ca europarlamentar, pentru un prim mandat.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD+PC în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009. Este membră în Comisia de Agricultură şi dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi în Delegaţia la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

De asemenea, Viorica Dăncilă a deținut în partid funcțiile de președinte de organizație locală, vicepreședinte al Organizației PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman fiind, în prezent, președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate.

Sursa: Agerpres

Prima declarație a lui Mihai Tudose, după ce și-a dat demisia: "Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de ... Viorica Dăncilă, prima declarație, după nominalizarea ca premier: „Dacă colegii mei au avut încredere...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x