Antena Căutare

Cîţu, audiat în comisii: Este nevoie de un ritm gradual de reducere a deficitului bugetar. Aş fi vrut să plătim pensiile de la 1 ianuarie

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, în cadrul discuţiilor din comisiile parlamentare de specialitate, că este nevoie de un ritm gradual de reducere a deficitului bugetar, pentru a nu exista un şoc negativ, şi a subliniat că ar fi dorit să plătească pensiile mărite de la 1 ianuarie.

Miniştrii Guvernului Orban II sunt audiaţi de comisiile de specialitate, începând de luni şi până miercuri.. Premierul desemnat, Ludovic Orban, nu a făcut nicio modificare în structura Cabinetului, aşa că actualii miniştri interimari sunt propuşi pentru aceleaşi portofolii.

Florin Cîţu, propus la Finanţe, a fost primul care a apărut în faţa parlamentarilor.

Deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat, în cadrul discuţiilor, că deficitul bugetar crescut va avea consecinţe negative mari asupra României.

”Deficitul va avea consecinţe foarte mari asupra României, am putea euro la 8 lei, o să fim cu mai săraci. Aveţi şi dumneavoastră o parte din vină, aţi fost ministru în ultimele două luni”, a spus Năsui.

Cîţu a subliniat că a ales un ritm gradual de reducere a deficitului pentru a nu avea şocuri negative în economie.

”O reducere anul acesta la sub 3% ar înseamna un impact negativ în economie. Reducerea graduală este un plan credibil”, a spus Cîţu.

Totodată, ministrul i-a răspuns deputatului PSD Marius Budăi, care i-a cerut să răspundă dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie.

”Eu aş fi vrut să plătim pensiile de la 1 ianuarie. Ar trebui să spuneţi românilor de ce nu aţi crescut pensiile de la 1 ianuarie. Banii pentru pensii sunt în buget. Aplicarea legii pensiilor ţine de Ministerul Muncii. Legea pensiilor se aplică”, a afirmat Cîţu.

Cosette Chichirău, deputat USR, a acuzat PNL-ul de blat politic.

”Când veţi face un blat şi pentru Autostrada Moldova, pentru digitalizarea administraţiei publice şi pentru spitale regionale? Eu o să votez ca să stric blatul politic”, a spus Chichirău.

Sursa : news.ro

Orban: Nu ne interesează votul în comisii pentru că votul în comisii este viciat de lipsa de reprezentativitate a actual... Costel Alexe, la audieri: Deneş a făcut doar rău silviculturii din România. În ultimul an al mandatului său au crescut c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x