Antena Căutare

Consilierul Elenei Udrea e verde iar!

In data de 16 ianuarie, in comuna Baru, din judetul Hunedoara, au loc alegeri pentru desemnarea primarului localitatii. Acestea se organizeaza dupa ce fostul primar liberal al comunei, Daniel Raducanu, a demisionat din functie si din PNL ca sa candideze pentru postul de deputat din Colegiul nr. 3, din partea PDL.

In schimbul tradarii, Raducanu a devenit consilier al ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Raducanu a pierdut alegerile pentru postul de deputat, desi a incercat din rasputeri sa nu isi asocieze numele de cel al PDL. Chiar de la inceputul campaniei electorale el a facut declaratii socante legate de Partidul Democrat Liberal si a refuzat sa foloseasca portocaliul, alegand verdele, strategie electorala folosita si de Teo Trandafir.

El a spus atunci ca: "Admit faptul ca a fost murdarita aceasta culoare (n. red.: portocalie) de catre actuala guvernare. Sunt de acord ca actuala guvernare a facut greseli majore. Eu sunt liberal, dar candidez din partea PDL!".

Mai mult, pe afisele sale electorale nu aparea nici sigla Partidului Democrat Liberal, Raducanu multumindu-se doar cu sloganul "Omul locului" si cu fotografia sa, pe fundal verde. Dupa ce a pierdut alegerile, in mediile politice sloganul "Omul locului" a fost luat in deradere, Raducanu fiind numit "Omul locului 2", reprezentantul PDL fiind devansat in batalia pentru Colegiul nr. 3 cu aproape 1.400 de voturi de catre Mariana Campeanu (PNL).

In acelasi timp, imediat dupa alegeri, televiziunea locala Hunedoara TV a dat publicitatii o serie de inregistrari audio, facute in ziua alegerilor pentru postul de deputat, in care membri ai PDL dezvaluiau cum au reusit sa stranga voturi pentru candidatul partidului, Daniel Raducanu: prin mita electorala, amenintari si santaj.

Discutiile purtate in sediul PDL Calan aratau ca mai multi pedelisti au amenintat diversi privati din comuna Bunila, pentru acestia, la randul lor, sa ii determine pe oameni sa il voteze pe Raducanu, cum comisarul sef de Protectia Consumatorilor Hunedoara, Romi Carmazan, a platit un chef pentru mai multe persoane la o crasma din satul Coroiesti si cum tot seful OPC s-a dus cu 350 de pachete cu dulciuri si sucuri la diverse familii nevoiase pentru ca acestea sa voteze apoi cu "Omul locului".

In inregistrari apr si numele lui Gheorghe Falca, care le-ar fi promis primarilor din colegiu proiecte in valoare de 5 milioane de euro daca reusesc sa stranga voturi pentru reprezentantul PDL. Mai mult, directorul Electrocentrale Deva, Cristian Marius Vladu, vorbea despre o sponsorizare de 1,5 miliarde de lei vechi pentru PDL.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Jurnalul

PNL si PC au depus cererea pentru inregistrarea aliantei ACD la Tribunal... Tudor Ciuhodaru (PC), acuzat de frauda. Dan Voiculescu: Decizie de epurare politica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x