Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Crin Antonescu: "Am propus eliberarea din functie a sefului STS"

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu a declarat, joi seara, ca a propus in CSAT eliberarea din functie a directorului STS, Marcel Opris, insa consilierul prezidential Iulian Fota s-a opus, o hotarare neputand fi luata in conditiile in care deciziile Consiliului se iau prin consens.

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, dupa audierea sefului STS, Marcel Opris, ca membrii comisiei au ajuns la concluzia ca instalarea si functionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Basescu se situeaza in afara prevederilor si normelor legale. Acelasi lucru a fost subliniat si de Crin Antonescu.

"Din punct de vedere personal, Traian Basescu poate avea toate telefoanele din lume. Pe mine ma intereseaza insa sa fim in interiorul prevederilor legale. Cred ca, in toate privintele, comportamentul meu fata de Traian Basescu a fost unul corect. Dupa opinia pe care mi-am putut-o forma aceasta instalare este in afara legii", a afirmat Antonescu, joi, la Antena 3.

Presedintele interimar a mentionat ca a propus eliberarea din functie a sefului Serviciului de Telefonie Secreta, Marcel Opris, si toti membrii CSAT au votat aceasta propunere, dar consilierul prezidential Iulian Fota s-a opus si nu s-a putut lua aceasta decizie.

Crin Antonescu a mentionat ca Marcel Opris invoca legislatia institutiei presedintelui.

"Domnul Opris invoca o legislatie in care peste tot, ca vorbim de Constitutie, ca vorbim de legea de organizare a STS, ca vorbim de orice alte legi, peste tot se face referire la institutia presedintelui. Institutia presedintelui suspendat nu exista. Nu exista in acelasi timp doi presedinti in Romania", a punctat Antonescu.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi, ca are nevoie de liniile STS instalate la sediul sau de campanie pentru a comunica cu SPP despre protectia sa si ca s-ar bucura daca l-ar suna si presedintele interimar Crin Antonescu sa ii ceara opinia in probleme care "ard".

Citeste si Antena3!

Recomandari