Antena Căutare

Consiliul de Etica: Victor Ponta NU a plagiat la teza de doctorat

Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica a decis ca teza de doctorat sustinuta in 2003 de Victor Ponta nu este plagiat si ca respecta cerintele academice din acea perioada, concluziile acestei comisii reprezentand doar o prima evaluare in cadrul demersului CNE in acest caz.

Comisia spune ca teza de doctorat a lui Ponta este clar structurata si are un plan de cercetare "coerent, metodologia este in concordanta cu normele si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea data". De asemenea, comisia precizeaza ca exista "unele deficiente" in privinta trimiterilor bibliografice in interiorul capitolelor, insa "nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale originale".

"In urma analizelor efectuate s-a constatat ca procedurile in urma carora domnul Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in stiinte juridice au fost in acord cu legislatia in vigoare in 2003 si nu se poate sustine calificarea de plagiat", se arata in raportul Comisiei Tehnice

Potrivit Consiliului National de Etica, lucrarea respecta cerintele academice din 2003. Cercetarea prezinta elemente de noutate, precizeaza Consiliului. Bibliografia este la sfarsitul lucrarii.

Ponta nu si-a insusit idei care nu-i apartineau, potrivit Consiliului.

"Nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale sau originale", se arata in raport.

FOTO: Intact Images

PDL ataca la CCR organizarea referendumului. NU vrea program de vot prelungit!... Crin Antonescu: "Am propus eliberarea din functie a sefului STS"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x