Antena Căutare

Crin Antonescu: "Am decis sa promulg legea de modificare a legii referendumului asa cum a trecut ea de Curtea Constitutionala"

In urma discutiilor cu premierul Victor Ponta si presedintii celor doua Camere, presedintele interimar Crin Antonescu a decis sa promulge legea referendumului , asfel inchizand unul dintre subiectele fierbinti de dezbatere. Antonescu sustine, la aceasta ora, o conferinta de presa la Palatul Cotroceni.

Iata cele mai importante declaratii:

"Niciodata nu s-a facut de la acest pupitru nicio referire la primarul Constantei, daca Basescu produce dovada, ma retrag din viata politica nu mai astept referendumul"

"Nu discut despre cine cui face reprosuri, cine cui face morala sau in ce masura presedintele suspendat s-a implicat in campanii electorale"

"Am participat la un miting organizat de societatea civila pentru a-mi spune foarte limpede parerea: sa spun cetatenilor ca trebuie sa se exprime la acest referendum si sa vorbesc oamenilor despre drepturile inalienabile ale Romaniei si sa le spun ca nimeni, nici Basescu, nici Monica Macovei, sa scoata Romania din Uniunea Europeana"

"Aceste decizii, in legatura cu care m-au informat presedintii celor doua Camere, sunt decizii pe care le va lua Parlamentul Romaniei"

"Nici eu, nici primul ministru nu dictam Parlamentului. Nu incalcam Constitutia Romaniei pentru niciun motiv"

"Romania se afla sub un asalt de dezinformare, intr-o situatie extrem de dificila in care a fost adusa de iresponsabilitatea unor oameni disperati ca-si pierd scaunul si puterea"

"Ceea ce acesti oameni au facut in presa internationala, in mediile politice internationale, e un lucru pe care nu l-as putea califica altfel din punct de vedere moral decat crima impotriva acestei tari"

"Am decis sa promulg legea de modificare a legii referendumului, asa cum a fost ea votata in Parlamentul Romaniei, asa cum a trecut ea de Curtea constitutionala"

"Acest Guvern stie sa faca o ierarhie de prioritati. Suntem condamnati sa discutam in gol despre masuri de austeritate"

"Cand am spus ca nu exista un document oficial care sa puna conditii Romaniei am spus adevarul. Nu exista o declaratie oficiala a CE. La presedintia Romaniei nu a ajuns nici atunci si nici pana azi vreo intrebare din partea Comisiei Europene."

Intrebat despre legea referendumului, Crin Antonescu a raspuns: "Legea precizeaza foarte clar durata pentru o zi. Avem hotararea Parlamentului care stabileste ziua, una singura, de 29 iulie. Am vazut discutii publice pentru prelungire, oficial nu am discutat asa ceva niciodata. I-am impartasit premierului preocuparea mea pentru ca indiferent de conditiile pe care legea le stabileste, cat mai multi cetateni cu drept de vot sa poata avea fizic acces pentru a-si exercita dreptul de vot. Cred ca prelungirea programului de vot in interiorul aceleiasi zile s-ar putea face de la ora 7.00 la ora 23.00. Dorim sa voteze, evident, cat mai multi cetateni"

FOTO: Intact Images


Referendumul pentru demiterea lui Basescu se va desfasura intr-o singura zi... Victor Ponta: "Daca lumea va vota pentru Traian Basescu inseamna ca am luat decizia gresita"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x