Antena Căutare

Crin Antonescu, de acord cu eliminarea totala a pragului electoral

Co-presedintele USL si liderul PNL, Crin Antonescu a declarat ca este de acord cu eliminarea totala din legea votului uninominal pur a pragului electoral, pe modelul Marii Britanii, care simplifica lucrurile si genereaza sistemul cu doua formatiuni mari in Parlament.

"Sunt de acord cu eliminarea totala a pragului electoral, pentru ca, asa cum a argumentat public si senatorul Sova, in momentul in care mergem pe varianta maximala a uninominalului, nu mai discutam despre prag. Pur si simplu, castigatorul in fiecare colegiu, fara nicio exceptie, va castiga mandatul de parlamentar", a spus Crin Antonescu, adaugand ca "eu am avut de la inceput parerea ca trebuie eliminat pragul electoral".

"O asemenea formula simplifica lucrurile, in sensul ca ea genereaza si intretine, dupa exemplul Marii Britanii, sistemul cu doua mari partide, cu doua forte politice", a explicat presedintele liberal, respingand, totodata, asemanarea dintre legea uninominaului in aceasta formula si legea din perioada comunismului.

"Nu cred ca exista niciun fel de comparatie cu perioada '48-'89, pentru ca atunci nu exista posibilitatea libera de a candida si de a alege. Nu avem un partid unic in Rromania si nu cred ca Marea Britanie se afla si s-a aflat de mai bine de o suta de ani in comunism", a spus Antonescu.

Foto: Intactimages

Antonescu, despre locale: Va fi o campanie dura, in care PDL va incerca sa apere pozitiile baronilor sai... Campania electorala face victime: un barbat a cazut de pe un stalp si a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x