Crin Antonescu: "E clar ca daca iese rau cu USL, eu raspund singur"

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat ca isi asuma singur raspunderea "daca iese rau cu USL". Liderul liberal, care a vorbit vineri in fata Congresului alesilor locali ai PNL, desfasurat la Brasov, a subliniat insa ca nu a luat nicio hotarare singur in cadrul coalitiei cu PSD si PC.

"Grija unora de a sublinia ca, daca iese rau, vedem noi atunci, e nejustificata, se pot concentra pe altceva, nu trebuie sa mai fie concentrati. E clar ca daca iese rau, in ce ma priveste eu raspund singur. Nu ca as fi singurul vinovat, dar asa e in politica, asa e in democratie, restul merg mai departe. Bineinteles ca aceasta responsabilitate o asum si nu vreau sa faca cineva, mai ales dumneavoastra vreun front sau altceva. Am insa nevoie de ajutorul tuturor colegilor mei, asa cum incerc si eu sa raspund tuturor colegilor care au nevoie de ajutorul meu"


Liderul liberal a amintit citatul lui Alexandre Dumas, 'toti pentru unul si unul pentru toti", spunand ca e perfect de acord, "cu precizarea ca ala unu nu sunt eu. Fiecare dintre noi atunci cand are nevoie".

Antonescu a subliniat ca toate deciziile importante luate de PNL au fost adoptate dupa consultarea tuturor forurilor abilitate din partid. El a dat ca exemplul constituirea aliantei cu PSD, dar si desemnarea lui Sorin Oprescu candidat la primaria Capitalei.

In acest context, Crin Antonescu a spus ca libertate de exprimare din partid nu poate fi pusa la indoiala si ca nimeni nu a fost dat afara pentru ca a spus ce a crezut la televizor: "N-am o problema cu ideea ca daca Ludovic Orban nu e de acord si a votat impotriva USL, s-o spuna public. Dar raspunderea o asum singur, ceea ce nu inseamna ca decizia am luat-o singur (...) Sunt de acord sa raspund numai eu, beneficiile sigur nu le vreau numai eu, dar nu sunt de acord sa mi se atribuie o decizie nedemocratica pentru ca nu am luat o asemenea decizie".

sursa: Hotnews

foto: Intact Images

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” a Marii Britanii. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri